Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kultura

Vážení občané,

vždy  jsem se snažil mluvit pravdu, to se týkalo i článku  "Kdy konečně dostanou letňanské kulturní organizace peníze na svojí činnost?" který jsem napsal 27. února 2011 Zde.

Pan exradní z ODS ing. Halama mne napadl, že vyvolávám paniku atd.  FACEBBOCK ODS zde

tady je moje odpověd:

 

Važený exradní Halamo,

článek jsem napsal 27. února a tak jsem se moc nespletl,  protože zastupitelstvo MČ Praha 18   granty odsouhlasilo  9. 6. 2011 /zápis z jednání nejdete: zde / a tak   se Vám omlouvám pane Halamo,  můj odhad byl opravdu špatný  o grantech pro kulturní organizace se nerozhodlo za 3 měsíce jak píši v článku, který kritizujete , ale až za 4 měsíce. 

Dále jenom pro pořádek tady je moje odpoděď na další výpad na mojí osobu na stránkách ODS - Facebook - lidé řekněte kdo je více flustrovaný,  ten kdo se nedostal do zastupitelstva (Deutsch),  protože nechtěl předběhnou toho kdo byl před ním,  nebo ten kdo již není radním MČ (Halama).

 

Olaf Deutsch

 

Rada Městské části Praha 18 (RMČ) nedbala na doporučení kulturní komise RMČ při rozdělení částky určené na podporu činnosti kulturních a společenských organizací v Letňanech v roce 2011 v celkové výši 400 tis. Kč.

Kulturní komise RMČ navrhovala finanční podporu pro činnosti kulturní a společenské organizace Kytice, Camerata, Slunečnice, HLAD, A je to, i dalších a doporučila ponechat z uvedené částky 400tis. Kč. částku ve výši 50 000,- Kč, která by se použila na realizaci akce „Rozlučte se s prázdninami“ Podle zápisu č. 9 z jednání RMČ Praha 18 z 15. května bylo rozhodnuto jinak. Celou částku 50 000 Kč, kterou kulturní komise plánovala na realizaci akce „Rozlučte se s prázdninami“ pro výše uvedené společenské organizace, navrhla Rada MČ Praha 18 poskytnout pouze jedné organizaci, soukromé společnosti Ekonom reality s.r.o. Soukromá společnost Ekonom reality s.r.o., která vlastní kulturní dům Letňanka, tak obdržela místo komisí navržených 30 000,- Kč po navýšení celkem částku 90 000,- Kč. Ptáme se, jak je možné, že tato soukromá organizace v závěru dostala od MČ Praha 18 téměř čtvrtinu z celkového ročního rozpočtu prostředků určených na podporu roční činnosti letňanských kulturních a společenských organizací?. Čím je tato organizace výjimečná? Její výjimečnost spočívá v tom, že zástupce společnosti Ekonom reality s.r.o. je v úzkém kontaktu s hudební skupinou Watseka, kterou vede jeden z vedoucích pracovníků Městského úřadu v Praze 18?. A na co se použijí finance, které takto přidělí této soukromé firmě městská část? O ty se pravděpodobně podělí dvě skupiny, Staropražské heligonky a Watseka. A ještě na závěr, co z toho má Ekonom reality s.r.o.? Možná má opět uzavřenou výhodnou roční smlouvu s MČ Praha 18 na pronájem prostor v objektu Letňanka, kde na náklady MČ skupiny Staropražské  heligonky a Watseka vystupují. Je to chytře vymyšlené, ale jak k tomu přijdou ostatní kulturní a společenské organizace jako je Kytice, Camerata, Slunečnice, HLAD, A je to a další, jež se na kulturních a společenských aktivitách v Letňanech také podílejí?

autor :

Olaf Deutsch

V neděli 4. 9. 2011 v 11. 00 hodin se konala na Staré návsi v Letňanech akce "Rozlučte se s prázdninami",  Celou akci bude moderovalo  duo Vanda a Standa, dále byly k vidění dravci z ptačí říše  skupiny Merlin, Petr Šušor se svojí školou bubnování a známé letňanské společenské organizace a soubory, A je to, Hraje to, Camerata, Kytice, Sandra a Sport Agency. Pro vaše děti tu budou i stánky Slunečnice a Kazimírky. Občerstvení zajišťuje jako vždy Ojai.

 

fotografie ze stejné akce roku 2010 zde

Olaf Deutsch

V pondělí 16. května se konal v |Salesiánském divadle v Kobylisích závěrečný koncert "OD BUBÍNKU K SAXOFONU" dětského orchestru Hra je to a pěveckého sboru A je to, které působí při MŠ a ZŠ gen. F. Fajtla DFC Rychnovská v Letňanech.
 Na koncertě vystoupily děti z 3. až 9. Třídy. Na působivém vystoupení dětí z naší základní školy  zazněli  skladby z období renesance a baroka, ale také i úpravy písní z doby nedávno minulé od Beatles nebo i africké spirituály. Závěrečná píseň Ykanaka spojila pak všechny účinkující, děti i rodiče, v jedno velké těleso, které se zároveň také touto nádhernou skladnou rozloučilo s členy souborů z 9té třídy,  které  letošní rok školu opouští. Koncert se povedl ,  rodiči, děti ale i učitelský sbor museli být spokojený.

Text: Olaf Deutsch
Fotografie: ZDE
 

Pozvánka na akci Letňany nejen dětem       
Napsal uživatel Milan Čmelík    
Středa, 25 Květen 2011 10:24 
LETŇANY nejen DĚTEM 2011

Po roce na Staré Návsi opět proběhne akce LETŇANY nejen DĚTEM. Letošní oslava dětského dne se koná ve dnech 3. až 4. června. V pátečním hudebním večeru vystoupí od 18h Maxim Turbulenc, od 19:30h Patex a od 21h Paragraf 219. V sobotu se letňanským a jejím přátelům představí společenské a kulturní organizace z Letňan, a také jsme pozvali tři divadélka pro děti. Přijďte s námi oslavit dětský den na Starou Náves.

 

Martin Halama, člen realizačního výboru LETŇANY nejen DĚTEM 2011

zdroj: http://www.odsletnany.cz/aktualne/131-pozvanka-na-akci-letany-nejen-dtem.html

 

 

Komentář 

Ani v tomto roce letňanská ODS na své top akci Letňany dětem nijak  nešetří,  dvoudenní akce ODS stojí v době krize a šetření  (dle schváleného rozpočtu) cca 300 000,- Kč  a  velkou část rozpočtu budou stát  megastany kamarádů pana tajemníka. No, akce musí být mega,  však také naše ODS tvrdí, že je to jejich akce, proto se také na organizaci akce letos nemohla podílet letňanská Kulturní komise ve které je člen klubu VV.   To na  "Letňany si hrají" dala ODS  koaliční TOP 09  brachu cca 8000,- Kč a akci kulturní komise Rozhlučte se s prázdninami tu raději zrušila.  (pozn. za 300 000,- Kč by bylo možno realizovat 5-6 akcí "Rozlučte se s prázdninami")

Olaf Deutsch

Strana 26 z 28