Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kultura

IMGP5072V letňanském klubu  Ojai v Letňanech  včera 3. 4.2013 proběhl koncert  skvělé kapely ABRAXAS.

 Club Leňany
Kontakt:

Místecká 366, Praha 9 - Letňany

tel: 774 775 770
web: www.ojai.cz
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

ernochTuto sobotu 16. března odpoledne  proběhla ve  Sportovního areálu v Třinecké ulici pěkná akce Den Afriky – její kouzla a kultura. Akci zorganizovala Letňanská sportovně kulturní s.r.o. a dle mne,  byla tato akce i po počatečných problémech s přívodem el. proudu do zesilovače velmi pěkná a také zdařílá.

Olaf Deutsch

 

 

logo_web_sluneniceKlub Slunečnice Rýmařovská 561, Praha 9 - Letňany organizuje dne 22.3. od  15:00  do  17:00  VELIKONOČNÍ DÍLNY
V DOBĚ KONÁNÍ AKCE JE PRO DĚTI ZDARMA OTEVŘENÁ HERNA 

Program Klubu Slunečnice:  zde

VSTUP je VOLNÝ

Mimořádný kulturní zážitek připravila Letňanská sportovně kulturní, s. r. o., na soboru 16. března. Ten den můžete navštívit Den Afriky – akci s bohatým programem, který představí rozličné aspekty africké kultury.
Uvidíte prodejní výstavu fotografi í Benjamina Peguera ze Senegalu a RNDr. Heleny Grocholové z Botswany, můžete ochutnat africká jídla uvařená přímo kuchaři z Gambie a Senegalu nebo si prohlédnout a zakoupit africké oděvy, látky a šperky vyrobené v zemích černého kontinentu a dovezené např. organizací Africký dům Krystýny Dankové či společností Wantara reprezentovanou Taniou Bednárovou.

Číst dál: Den Afriky - její kouzla a kultura
V pátek 15. 3. 2013 proběhl od 20-23.00 hodin v klubu Prostor Letňany, Křivokládská 302, Praha Letňany koncert hudebního dua Svitky a jejich hosta písničkáře Jana Řepky.
 
 SvitkyKdo jsou Svitky?
   
Jiří Kyncl - elektrická pololubová kytara Jolana Diskant 2, r.v.1965, alternovaná také druhou kytarou, která si zaslouží samostatný odkaz, perkuse, zpěv, autor, general manager Svitků a FotrůRodák z pražské Bulovky 1953. Jeho zrod způsobil měnovou reformu a smrt Stalina a Gottwalda.Jan_Repka
Hudební vzdělání: 1. cyklus LŠU na kytaru. Slibná písničkářská dráha přerušena na 35 let v roce 1972 Mikolášem Chadimou na společném koncertě na Invalidovně jeho výrokem: „Člověče, nechceš už toho nechat?“ Následně působení jen v kapelách: Ars Musica, Nautilus, PF81, Šuplík. Dnes emeritním členem Panelákových fotrů a Osady Zlaté oči.
Jiné vzdělání: četař v záloze, zasloužilý otec, FSI ČVUT obor Výroba letadel a MBA ze CMC Čelákovice
Jiří Svítek - klarinet, saxofon, kytara, perkuse, zpěvák a autor, aranžeV červnu 1973 padá výrok tetky Drahušky směrem k manželům Svítkovým „ … nejste vy hladoví, že máte jen jedno dítě? Já mam tři!“ V únoru následujícího roku je Jiří Svítek v Rakovníku zrozen.  Hudební vzdělání:  ZUŠ v Rakovníku a Chomutově, Konzervatoř Jaroslava Ježka, obor klarinet / saxofon (nedokončil, protože musel do práce).
Působí v různých seskupeních a orchestrech v oblasti nevážné hudby a to zejména ve skupině 9.patro, kde je kapelníkem a autorem, dále v kapelách LeKapr, Osada Zlaté oči a dalších příležitostných tělesech. Je občasným spoluhráčem Pepy Streichla a členem textové dílny Slávka Janouška
Jiné vzdělání: FEL ČVUT obor Radioelektronika, škola smyku.
Číst dál: Koncert kapely Svitky v klubu Prostor Letňany

Strana 25 z 28