Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Veřejný život

Hasii 2 Festival volnočasových aktivit s názvem Bambiriáda již 16. rokem pořádá Česká rada dětí a mládeže v 19 krajských městech České republiky. Na akcích se prezentují různé organizace, oddíly, kroužky a skupiny, které se zaměřují na práci s dětmi.   Organizace dětí a mládeže mají v České republice dlouhou historii. Pracovaly však vždy v místě svého působení. I proto vznikl záměr představit veřejnosti jejich různorodou činnost, ukázat rodičům, kde všude mohou jejich děti uspokojit své zájmy a naplnit svůj volný čas smysluplnými aktivitami.

Číst dál: Bambiriáda 2014: Dětský den s hasiči již tento pátek 23. května u OC Letňany

AERO MINORPřišlo do  redakce Letňanských listů. Pan Vladimír Nešpor z webu www.minory.cz prosí všechny Letňanské, bývalé pracovníky (Rudého) Letova, kteří se podíleli na výrobě vozu Minor, zda by se mu mohli ozvat. Rád by získal co možná nejvíce informací o výrobě tohoto unikátu. Jak napsal, podle zpráv, které se k němu dostaly, byl archiv zřejmě z větší části zničen při privatizaci podniku. Možná ale někteří pamětníci mohou nějaké informace, kresby či fotografie z doby výroby vozu Minor poskytnout.
Zdroj: letnany.cz

 10 problémů 6V pondělí  7. dubna 2014  proběhlo v  obřadní síni ÚMČ Praha 18   veřejné fórum „Deset problémů Letňan“.  I pro letošní rok byl na fóru dán prostor  i mládeži do 18 let pro které byl  připraven „stůl mladých“!   Pomocí přítomných občanů bylo naformulováno Deset problémů Letňan, které ovšem musí ještě formou ankety  potvrdit i  ostatní obyvatelé  Letňan a to pomocí anketního lístku. Vyplněný anketní lístek se  musí  do 31. 5. 2014 odeslat poštou na adresu ÚMČ Praha 18, Bechyňská 639 190 00 Praha 9,  nebo odevzdat na podatelně ÚMČ Praha 18.

Navrhovaná témata :

Stop zahušťování výstavby na území MČ Praha 18

Zřízení skateparku

Zachování lesoparku v současné rozloze a jeho další rozvoj

Respektování zájmu občanů v projektu Letňanské lentilky

Úklid psích exkrementů, větší aktivita MP v oblasti kontroly

Obnovení cyklotrasy A 44 kolem letiště

Více pítek

Přesunutí agendy dávek hmotné nouze z ÚP na městkou část

Zřízení gerontologického centra či stacionáře pro seniory

Rozšíření a udržování dětských hřišť

Olaf Deutsch

Zdravé Letňany o.s.

Související článek: zde

Anketní lístek ZDE

 

 

 V pořadí 3. závod Pražského MTB poháru 2014 a zároveň Mistrovství ČR novinářů se uskuteční v neděli 4. května v letňanském lesoparku. V rámci programu je dopoledne vyhrazeno nejmladším cyklistům, po 15. hodině začne závod Masters 1-4 a MČR novinářů. Hlavním pořadatelem akce je Kbely cycling.

Plakát  ZDE
Zdroj: letnany.cz

 

Kraslice Takhle velikonoční akci inzerovala naše radnice

Máte rádi tradice? A Velikonoce? Tak se přijďte ve dnech 15. a 16. dubna podívat na letňanské velikonoční trhy, pořádané městskou částí Praha 18 a Letňanskou sportovně kulturní. Trhy se letos budou konat v prostorách nového vstupu do Letňan u MHD Tupolevova. Pro malé i velké návštěvníky budou po oba dny mezi 8. - 18. hodinou připravny ukázky tradičních velikonočních zvyků a řemesel, zdobení kraslic, pletení pomlázek, hudební vystoupení atd. 
Zdroj: letnany.cz
 
A takto velikonoční trhy oslavoval radaktor Letňanských  listů 
Poprvé na náměstíčku u Nového vstupu do Letňan se uskutečnil Velikonoční jarmark. Ten letošní přilákal zejména děti.
Akci, již připravila Letňanská sportovně kulturní společnost za podpory Městské části Praha 18, už loni moc nepřálo počasí, a podobné to bylo i letos. Před rokem v prostoru před radnicí v Bechyňské ulici na Velikonoční trhy – tehdy koncem března – mrholilo a počasí bylo stále ještě zimní. Letos v polovině dubna ostrý vítr prakticky paralyzoval první den akce, která tak de facto časově zeštíhlila na středu 16. dubna 2014, kdy už přítomné zahřálo i sluníčko.
Také četnost stánků a doprovodných vystoupení byly skromnější než před rokem, nicméně hlavně dětem to moc nevadilo. V prostoru mezi autobusovou stanicí Tupolevova a svatebním centrem Adina doslova oblehly stanoviště s kreativními dílnami, jež připravil Klub Slunečnice. Kdo ze zručnějších školáků či jejich rodičů si troufnul, mohl si zkusit uplést pomlázku či namalovat kraslici.
Dětskou pozornost samozřejmě přilákal i přítomný klaun se svými kouzly a průpovídkami, zatímco generace babiček a dědečků si společně se skupinou Švejkoband zazpívala staročeské písně. Zejména starší občané pak využili i možnosti navštívit stan se třemi mediky, kde proběhl Den zdraví v Letňanech.
 
A takhle reagovali občané Letňan na webu radnice
Číst dál: Velikonoce o letňansku, co na to občané?

Strana 16 z 21