Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Veřejný život

skautiSkautské středisko Athabaska má dlouholetou tradici, bylo založeno už v roce 1936. Po nucené přestávce v době politické nesvobody jsme obnovili činnost opět v roce 1989. Jsme členy největší dětské organizace u nás a patříme také do celosvětového skautského společenství. Otevřela se nám tak možnost spolupráce se skauty v zahraničí a účasti na mezinárodních skautských akcích. V současné době má Athabaska 80 stálých členů ve všech věkových kategoriích. Naše oddíly působí v Čakovicích, Letňanech a ve Kbelích.  Oddíly mladších členů se dále dělí do družin. Chlapecké družiny se jmenují Bobři a Mravenci, děvčata jsou v dalších několika družinách – Vlaštovky, Pomněnky, mladší Želvičky a Kachničky. Nově máme i smíšenou družinu - Háďata. Děti se pravidelně (1x týdně) scházejí na schůzkách, kde si hrají, poznávají přírodu, zdokonalují se v různých dovednostech apod. O víkendech jezdí chlapecké i dívčí družiny na společné výlety. Vyvrcholením celého skautského roku je letní stanový tábor. Čakovické a letňanské oddíly jezdí dohromady. Na tábor se chystáme i o letošních prázdninách. Pojedeme do krásné přírody Krušných hor.

 Také na letošní rok máme naplánováno spoustu akcí a výletů. Začátkem ledna jsme již uskutečnili Memoriál Rudolfa Vecky – každoroční výlet do Košáteckého lesa spojený se soutěží pro děti a slavnostním táborovým ohněm.  Druhým letošním výletem bude Zimní přechod Brd, který bude pro všechny pražské skauty a který se uskuteční poslední lednovou sobotu. ATHABASKA se bude již tradičně podílet na jeho organizaci. Bude to již 46. Ročník.

Webové stránky střediska: www.athabaska.org

DSCN5058

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Od března 2015 Letnice, dětský klub a mateřské centrum, rozšířila své služby o další prostor Coworkingového centra v Letňanech. Coworkingové centrum, neboli sdílená kancelář s hlídáním dětí je určeno rodičům s malými dětmi na mateřské/rodičovské dovolené nebo vracející se po rodičovské dovolené zpět do práce (a to do 2 let od ukončení rodičovské/mateřské dovolené), kteří mají trvalé bydliště v Praze nebo, kteří se více než polovinu roku zdržují na území hl.m. Prahy. "Tento projekt byl podpořen v rámci operačního programu OPPA, který je spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu". Samotný projekt má za cíl podpořit rodiče s malými dětmi v návratu na trh práce a sladit tak pracovní život rodičů se soukromým.

Číst dál: Coworkingové centrum Letnice, PROSTOR PRO VAŠI PRÁCI I DĚTI

Kazimirka 1Kazimírka  připravila nabídku letních táborů pro rok 2015. Letošním rokem nás bude provázet celotáborová hra podle animovaného filmu Hotel Transylvanie. Místa táborů jsou stejná jako v předchozích letech (1.turnus Vanov, 2. a 3. turnus Lažánky). Rozšířili jsme nabídku zkrácených pobytů Můj první tábor. Tábory jsou pro děti ve věku 5 - 15 let. Pokud je dítěti 16 let a již s námi na táboře bylo, může jet i letos. S přihlášením na letní tábor nečekejte, v loňském roce byla většina turnusů obsazena již koncem března. Informace k přihlášení na letní tábor najdete přímo v přihlášce. Kromě letních pobytových táborů můžete využít zimní tábory o jarních prázdninách, příměstské zimní tábory, příměstské letní tábory, minitábory pro rodiče s dětmi.

Více informací o akcích a termínech najdete přímo na webových stránkách http://www.kazimirka.cz/ceka-nas/

Lenka Kubištová jednatelka a koordinátorka

Tel.:776 355 202 Email:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Http://www.kazimirka.cz Http://www.klubletnice.cz Http://www.facebook.com/kazimirka

 

 

 

 

hvězda krajovkaMáte rádi hory a sníh?  Neziskové letňanské sdružení Kazimírka připravila pro děti a mládež tradiční zimní tábory 2015. Zimní dětský tábor 2015 se bude konat ve Josefově dole – Dolní Maxov v Jizerských horách s lyžováním ve Ski areálu Severák. Zimní tábor ( jarní tábor ) je tu především pro zábavu a relaxaci dětí.

Číst dál: Zimní tábory pro děti

VstavisteČtvrtý veletrh práce Profesia days proběhne již 22. – 23. 10. 2014 na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany. Veletrh bude hostit 104 vystavovatelů nejen z České republiky, ale přijede rekordní počet zástupců z celé Evropy odŠvédska po Chorvatsko a od Irska po Litvu.  Návštěvníci mohou bez stresu z pohovoru oslovit zaměstnavatele a získat jednu z tisíců nabízených pozic. Veletrh je také známý díky inspiraci v pracovním životě, proto je připraveno 112 přednášek/workshopů, které povede 100 osobností. Vstup na veletrh i odborný program je ZDARMA.

Více informací ve článku: http://www.profesia.cz/info/novinky/tisice-pracovnich-prilezitosti-na-veletrhu-prace-profesia-days/

Program zde: http://www.profesiadays.cz/o-veletrhu/

Zdroj: NICM

Strana 14 z 21