Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Veřejný život

Nov letnnyVe vodovodním potrubí v pražských Letňanech odhalili hygienici větší množství bakterie legionella. Ta může způsobit zdravotní komplikace včetně těžkého a život ohrožujícího zápalu plic. Nejohroženější jsou lidé s oslabenou imunitou. Lidé by měli vodu z kohoutku před použitím odtáčet a neměli by si omývat obličej a hlavu teplou vodou. Zhruba desetinásobek doporučené hodnoty byl naměřen v Příborské ulici, problém se ale může týkat i potrubí v ulicích Bukovecká, Dobratická, Chlebovická a v části ulice Tupolevova. Číst dál: V pražských Letňanech byl zjištěn zvýšený výskyt legionelly.

prac s mladezi 01 4-200x138Vážení rodiče,

zasíláme Vám nabídku letních táborů pro rok 2016. Letošním rokem nás bude provázet celotáborová hra podle animovaného filmu Mimoni. Pobytová místa 13denních táborů jsou stejná jako v předchozích letech (1.turnus Vanov, 2. a 3. turnus Lažánky).  Klasické tábory jsou pro děti ve věku 5 - 15 let. Se staršími dětmi nad 16 let jsme se již loni v létě domlouvali, že mohou jet i letos. Rozšířili jsme nabídku pobytů Můj první tábor pro děti ve věku 5 - 8 let a Minitáborů pro rodiče s dětmi o místa v Krkonoších.

Číst dál: Letní tábory spolku Kazimírka 2016

hvězda krajovkaLetňanská Kazimírka, organizace pracující s dětmi a mládeží  připravila pro děti tak jako každý rok tradiční zimní tábory. Zimní tábory jsou určené dětem, které chtějí prázdniny          o jarních prázdninách trávit aktivně a netradičně spolu se svými vrstevníky. Tábory jsou pro lyžaře i pro děti, které nechtějí lyžovat. Program je vždy připravený na celý den. Zimní dětský tábor 2016 se koná opět v Penzionu Kamenice v Josefově dole – Dolní Maxov v Jizerských horách. V případě zájmu najdete další potřebné informace na webových stránkách   www.kazimirka.cz

Číst dál: Nabídka zimních táborů pro školáky

Už zase prázdniny? Tuto větu vysloví snad každý rodič. Nedávno dětem skončily „velké“ letní prázdniny a teď jsou tu další, ve čtvrtek 29.10. a pátek 30.10. Dovolenou si většina rodičů čerpala hlavně v létě a pár dnů si ještě necháváme na ty vánoční prázdniny. Do úzkých se dostávají hlavně rodiče, kteří nemají „hlídací“ prarodiče nebo děti mají ještě v pondělí a úterý ředitelské volno. Ideální je být se svými dětmi a užívat si volna. Vynahradit si všední uspěchané dny. Vyrazit na výlet, strašidelný zámek, lampiónový průvod, do bazénu, muzeí, ZOO, na kolo, pouštět draky a další nejen podzimní aktivity. Pokud není možnost vzít si volno, je dobré zajistit dětem pestrý a zajímavý program. Nejlépe takový, který bude děti těšit, budou se svými vrstevníky a můžete se na něj spolehnout. Organizace pracující s dětmi po celý rok pořádají pro děti podzimní pobytové tábory. Děti jsou na několik dnů v přírodě a je tak o ně postaráno. Další možností je přihlásit dítě na podzimní příměstský tábor. Dobrý tábor nabídne program a pokryje pracovní dobu rodičů. Naše organizace pořádá pobytový tábor v jižních Čechách v termínu 28.10. - 1.11., kde můžete zvolit vlastní příjezd nebo autobusovou dopravu z Prahy, a také příměstský tábor v pražských Letňanech.Důležité je zajistit dětem kvalitně strávený volný čas, tak aby se nenudily a vy jste neměli strach, co dělají doma samy.

 Další informace a zdroj: zde 

Hezké podzimní dny přeje
Lenka Kubištová
jednatelka a koordinátorka
 
Kazimírka
organizace pracující s dětmi
Fryčovická 462
199 00  Praha 9
 
Tel.:776 355 202
Email:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Http://www.kazimirka.cz
Http://www.facebook.com/kazimirka


http://www.kazimirka.cz/category/primestske-tabory/

 

 

 

 

Již šestý ročník Dne letiště Letňany se uskuteční v sobotu 5. září. Program začne v 10 hodin dopoledne a končit bude kolem 16. hodiny.

Strana 12 z 21