Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volební kampaň

ZL Krejci 1 web

Milí Letňanští, dnes Vám představujeme Martina Krejčího, který na naší kandidátce pro zářijové komunální volby zaujímá místo č. 2. Martin rozumí financím, politice, dobrému jídlu, pití no a taky....fotbalu. Ale to tady raději nebudeme moc rozmazávat, abychom nezpůsobili nějaké zbytečné rozbroje mezi našimi kandidáty😇.

Ing. Martin Krejčí

Vystudoval Střední průmyslovou školu dopravní a poté Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor podniková ekonomika. Již během studií se zajímal o finance, zejména o finanční analýzy, výkonnost podniku, efektivitu atd. V oblasti firemního controllingu se pohybuje celý svůj profesní život. V současné době již 11 let pracuje v mezinárodní kosmetické společnosti, nejprve jako Finanční specialista, poté jako Finanční manažer.

Martina vždy zajímala politika a veřejný život. V současném volebním období se poprvé stal zastupitelem a je členem Finančního výboru.

Ví, že Letňany už potřebují zásadní změnu.

"Již dlouhou dobu jsou ve vedení radnice stále stejní lidé. Budoucí developerská výstavba, které jde současná radnice tak na ruku, naší městskou část doslova zahltí. Chybějící infrastruktura, jako jsou komunikace, hromadná doprava, školky, školy, ale i zdravotnictví či kultura, mohou z Letňan udělat další Jižní Město 70. let." říká Martin.

Chce udělat vše pro to, aby budoucí rozvoj Letňan byl v zájmu občanů a ne pouze v zájmu developerů. Hlavní oblast, na kterou se soustředí, jsou finance a jejich efektivní a účelné vynakládání. Radnice se nemůže dlouhodobě zadlužovat, byť třeba bezúročně, protože dluhy se jednou musí začít platit.

K Martinovým koníčkům patří hlavně pěší turistika, jízda na kole, doprava a také dobré jídlo a pití.

Walter 2 webMilí Letňanští,

skoro se mi chce říci, že v nadcházejících komunálních volbách máte jednoduché rozhodování. Na jedné straně bezbřehá zástavba každého volného prostoru, přeplněné autobusy a stále méně parkovacích stání, což je vizitka čtyřletého panování současné prodeveloperské koalice.

Na straně druhé zlepšení dopravní obslužnosti, konec obludným developerským projektům, rozvoj škol, školek a více zeleně. To nabízíme my.

Vaše rozhodnutí u voleb je důležité. Sami máte ve svých rukou novou podobu Letňan. Jestli budou mrtvou čtvrtí, kam se chodíme jenom vyspat a kde není žádný život, nebo pulzujícím novým centrem severní části Prahy. Máte na výběr, jestli Letňany budou místem, kde radnice uklízí a opravuje jenom před volbami, nebo čtvrtí, kde vám zastupitelé a radní naslouchají po celé volební období a řídí Letňany pro vás, ne pro sebe.

My z volebního uskupení Zdravé Letňany jsme vaši sousedé: starousedlíci i noví Letňanští. Chceme dosáhnout toho, abychom byli hrdí na to, že žijeme v Letňanech.

Spojuje nás to, že chceme lepší Letňany. Zdravé Letňany.

Váš PhDr. Zbyněk Walter, lídr kandidátky č. 4 do komunálních voleb 2022

 

fontana foto 1Vím, že máme v Letňanech spoustu jiných a důležitějších věcí k řešení (zástavba, Bahok, doprava), ale neměli bychom zapomínat i na klimatické změny. Toto je názorná ukázka přístupu k řešení těchto změn z dílny ODS, beton a po většinu času nefunkční fontána. Pojďme to v září spolu změnit.

Zbyněk Walter

Zdroj. ZDE

 

Walter 1Milí Letňanští,

skoro se mi chce říci, že v nadcházejících komunálních volbách máte jednoduché rozhodování. Na jedné straně bezbřehá zástavba každého volného prostoru, přeplněné autobusy a stále méně parkovacích stání, což předvádí současné vedení naší radnice. Na straně druhé zlepšení dopravní obslužnosti, konec obludným developerským projektům, rozvoj škol, školek a chytřejší řešení dopravy, které nabízíme my.

Vaše rozhodnutí u voleb je důležité. Sami máte ve svých rukou novou podobu Letňan. Jestli budou mrtvou čtvrtí, kam se chodíme jenom vyspat a kde není žádný život, nebo pulzujícím novým centrem severní části Prahy. Máte na výběr, jestli Letňany budou místem, kde radnice uklízí a opravuje jenom před volbami, nebo čtvrtí, kde vám zastupitelé a radní naslouchají a řídí Letňany pro vás, ne pro sebe.

My z volebního uskupení Zdravé Letňany jsme vaši sousedé: starousedlíci i noví Letňanští. Chceme dosáhnout toho, abychom byli hrdí na to, že žijeme v Letňanech.

Spojuje nás to, že chceme lepší Letňany. Zdravé Letňany.

Váš Zbyněk Walter

 

PhDr. Zbyněk Walter se narodil se před 57 lety v Benátkách nad Jizerou a v Letňanech je od roku 1999. Je ženatý a má tři již dospělé děti. Pracuje na pozici vedoucího právního oddělení u Celní správy ČR. O politiku se zajímal odjakživa, o tu komunální - letňanskou se začal aktivně zajímat spuštěním projektu „Letňanské Lentilky“. Společnými silami s kolegy ze Zdravých Letňan dovedl tento spolek k vítězství v minulých komunálních volbách v roce 2018. Od tohoto roku je zastupitel a předseda Kontrolního výboru. Ve volném čase aktivně sportuje, především hraje lední hokej.

Úspěch v minulých volbách lze jednoznačně nazvat „Pyrrhovo“ vítězství, pojďme to letos v září zkusit znovu a již skutečně zvítězit. Nerezignoval jsem, změnu občanům Letňan stále nabízím, a to počínaje změnou komunikace a konče „neservilnosti“ k developerům. Pořád si myslím, že lze stále z Letňan udělat hezké místo k životu.

 

obcanspolecnost 01 5 150x117Vážení sousedé, milí Letňanští,

máme k Vám za naše hnutí Zdravé Letňany velkou prosbu. Jak určitě víte, blíží se komunální volby, které se konají ve dnech 23. a 24. září 2022. V Letňanech budeme mít hned dvanáct volebních okrsků, aby to voliči neměli moc daleko a aby se netvořily fronty. To také znamená dvanáct volebních komisí, kam mají všechny strany a hnutí právo vyslat své zástupce, kteří se budou usmívat na voliče, kteří přijdou, budou je odškrtávat, budou kontrolovat zdárný průběh voleb a také budou kontrolovat, že dojde ke správnému sčítání volebních výsledků.

A tady potřebujeme Vaši pomoc. Pokud máte chuť něco udělat pro naší čtvrť a pro zdárný průběh voleb a mohli byste pracovat ve volebních komisích, prosím přihlašte se zde na facebooku Zdravé Letňany, na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo pošlete SMS na telefon našeho předsedy spolku Olafa Deutsche 607 886 278.

Členství ve volební komisi je honorované jednorázovou finanční odměnou. Ze zákona má předseda volební komise nárok na 2 200 korun, místopředseda volební komise 2 100 korun, zapisovatel na 2 100 korun a řadový člen komise na 1 800 korun. Zároveň se pojí členství ve volební komisi se zákonným nárokem na volno v práci a náhradu mzdy (takže nepřijdete ani o korunu na výplatě).

Kdo může být členem volební komise?

  • Podle zákona se musí jednat o občana České republiky nebo jiného státu, který má právo volit na českém území.
  • Má trvalý pobyt v tuzemsku.
  • V den složení slibu dosáhl věku 18 let.
  • U zájemce nesmí být překážka výkonu volebního práva (například omezení svéprávnosti nebo výkon trestu odnětí svobody).
  • Členem komise nesmí být člověk, který ve volbách kandiduje.

Za Vaší ochotu Vám předem děkujeme!