Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volby 2022

Radek CermákČíslem 3 na kandidátce Zdravých Letňan pro nadcházející komunální volby je Radek Čermák. Radek je znám jako osobnost s širokým rozhledem. Jako vědec zabývá sorabistikou, tedy malým národem Lužických Srbů. Profesně se zabývá dopravou, což je oblast, jíž se věnuje i jako komunální politik. Radek je velmi aktivní i v oblasti územního rozvoje a v našem spolku byl hlavním autorem obsáhlých připomínek k metropolitnímu plánu, jimiž jsme se snažili přispět k „přibrzdění“ překotné developerské výstavby.

Radek se před několika měsíci stal hrdým otcem malého Edíčka, s nímž brázdí letňanské ulice.  

A co říká Radek k dopravě v Letňanech?

„Politici často říkají, že okruh Prahy vyřeší všechny dopravní potíže. Skutečnost je ale taková, že drtivá většina řidičů směřuje do centra Prahy a to okruh nevyřeší. Navíc stávající radnice projednává s investory zástavbu, která zahltí Letňany i bez dalších dojíždějících aut.“

Ne všechna řešení, která se zdají jednoduchá, jsou reálná a smysluplná.

IMGP9383Milí Letňanští,

občas se setkáváme s názorem, že dělat jakoukoli politiku je velmi výnosné řemeslo a že každý politik od prezidenta po posledního zastupitele v zapadlé vesničce je "za vodou".

Naše Kancelář pro uvádění pro uvádění románových příběhu na pravou míru k tomu sděluje následující:

Právě probíhající volební kampaň jako Zdravé Letňany financujeme ze dvou zdrojů:

   1️ - z příspěvků kandidátů, případně příznivců - tímto způsobem

           jsme zatím shromáždili necelých 100 tisíc korun a máme je

           uložené na transparentním účtu

   2️ - z příspěvků stran, které naši kandidátní listinu podporují - ty

           zatím přispěly na zveřejnění inzerce celkovou částkou cca 25

           tisíc korun  

Znamená to tedy tolik, že peníze na kampaň pocházejí z větší části z našich rodinných rozpočtů (a že tedy musíme poděkovat i našim rodinám, které nám investice do kampaně tolerují🙂).

Všichni naši kandidáti jako neuvolnění zastupitelé či "nezastupitelé" také veškerý čas věnovaný politice ukrajují ze svého volna, protože samozřejmě mají svá občanská povolání, která je živí.

Jen aby nedošlo k omylu - vůbec to není stěžování, děláme to všichni rádi a dobrovolně a naprosto stejně to mají desítky tisíc dalších občanských kandidátů po celé republice.

Děkujeme za Vaši stálou přízeň a těšíme se na setkávání s Vámi, ať už osobně na našem stánku nebo ve virtuálním prostoru na sociálních sítích.

Váš tým Zdravých Letňan

ZL Krejci 1 web

Milí Letňanští, dnes Vám představujeme Martina Krejčího, který na naší kandidátce pro zářijové komunální volby zaujímá místo č. 2. Martin rozumí financím, politice, dobrému jídlu, pití no a taky....fotbalu. Ale to tady raději nebudeme moc rozmazávat, abychom nezpůsobili nějaké zbytečné rozbroje mezi našimi kandidáty😇.

Ing. Martin Krejčí

Vystudoval Střední průmyslovou školu dopravní a poté Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor podniková ekonomika. Již během studií se zajímal o finance, zejména o finanční analýzy, výkonnost podniku, efektivitu atd. V oblasti firemního controllingu se pohybuje celý svůj profesní život. V současné době již 11 let pracuje v mezinárodní kosmetické společnosti, nejprve jako Finanční specialista, poté jako Finanční manažer.

Martina vždy zajímala politika a veřejný život. V současném volebním období se poprvé stal zastupitelem a je členem Finančního výboru.

Ví, že Letňany už potřebují zásadní změnu.

"Již dlouhou dobu jsou ve vedení radnice stále stejní lidé. Budoucí developerská výstavba, které jde současná radnice tak na ruku, naší městskou část doslova zahltí. Chybějící infrastruktura, jako jsou komunikace, hromadná doprava, školky, školy, ale i zdravotnictví či kultura, mohou z Letňan udělat další Jižní Město 70. let." říká Martin.

Chce udělat vše pro to, aby budoucí rozvoj Letňan byl v zájmu občanů a ne pouze v zájmu developerů. Hlavní oblast, na kterou se soustředí, jsou finance a jejich efektivní a účelné vynakládání. Radnice se nemůže dlouhodobě zadlužovat, byť třeba bezúročně, protože dluhy se jednou musí začít platit.

K Martinovým koníčkům patří hlavně pěší turistika, jízda na kole, doprava a také dobré jídlo a pití.

Walter 2 webMilí Letňanští,

skoro se mi chce říci, že v nadcházejících komunálních volbách máte jednoduché rozhodování. Na jedné straně bezbřehá zástavba každého volného prostoru, přeplněné autobusy a stále méně parkovacích stání, což je vizitka čtyřletého panování současné prodeveloperské koalice.

Na straně druhé zlepšení dopravní obslužnosti, konec obludným developerským projektům, rozvoj škol, školek a více zeleně. To nabízíme my.

Vaše rozhodnutí u voleb je důležité. Sami máte ve svých rukou novou podobu Letňan. Jestli budou mrtvou čtvrtí, kam se chodíme jenom vyspat a kde není žádný život, nebo pulzujícím novým centrem severní části Prahy. Máte na výběr, jestli Letňany budou místem, kde radnice uklízí a opravuje jenom před volbami, nebo čtvrtí, kde vám zastupitelé a radní naslouchají po celé volební období a řídí Letňany pro vás, ne pro sebe.

My z volebního uskupení Zdravé Letňany jsme vaši sousedé: starousedlíci i noví Letňanští. Chceme dosáhnout toho, abychom byli hrdí na to, že žijeme v Letňanech.

Spojuje nás to, že chceme lepší Letňany. Zdravé Letňany.

Váš PhDr. Zbyněk Walter, lídr kandidátky č. 4 do komunálních voleb 2022

 

fontana foto 1Vím, že máme v Letňanech spoustu jiných a důležitějších věcí k řešení (zástavba, Bahok, doprava), ale neměli bychom zapomínat i na klimatické změny. Toto je názorná ukázka přístupu k řešení těchto změn z dílny ODS, beton a po většinu času nefunkční fontána. Pojďme to v září spolu změnit.

Zbyněk Walter

Zdroj. ZDE