Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

Dobrý den,

vzhledem k enormnímu zájmu Pražanů o informačně – poradenské linky k onemocnění Covid-19, bude jejich provoz na číslech 773 782 850 a 773 782 856 začínat o hodinu dříve, již v 8:00 hodin.
Opatření začne platit od úterý 10.3.2020. Provoz linek tak poběží denně od 8:00 do 20:00 hodin

Pro Vaší info v příloze vydaná tisková zpráva nebo info na našem webu: http://www.hygpraha.cz/dokumenty/kvuli-enormnimu-zajmu-prazanu-o-tema-onemocneni-covid-19-prazska-hygiena-posiluje-nove-zrizenou-infolinku-o-dalsi-telefonni-cislo-773-782-850-4613_4613_161_1.html .

S pozdravem

Mgr. ZBYNĚK BOUBLÍK

ÚTVAR ŘEDITELKY TISKOVÝ MLUVČÍ – ODBORNÝ RADA PZ a ZP Rytířská 404/12, 110 01  Praha 1

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

logo letnanyV únorovém čísle Letňanských listů jsme se mohli dočíst o důvodu zrušení detašovaného pracoviště Nový Prosek. Toto pracoviště bylo zřízeno ze dvou důvodů. Jedním bylo umožnit občanům Nového Proseka získat veškeré výstupy z Czech Pointu a mít možnost legalizace a vidimace dokumentů. Druhým důvodem bylo mít k dispozici volební místnost pro občany bydlící v této lokalitě. Vhledem k tomu, že vedení městské části ztratilo přízeň většiny občanů v této lokalitě kvůli snaze o zrušení sportovišť v areálu SK Prosek, budou pravděpodobně pro příští volby změněny volební okrsky tak, aby voliči v této lokalitě museli chodit k urnám např. až do ZŠ Tupolevova. Argumenty o nerentabilitě detašovaného pracoviště podpořené nesmyslnými čísly jsou zcela zcestné. Náklady byly 12.000 Kč měsíčně + služby 3.000 Kč měsíčně, ale tato částka se nikdy nevyčerpala a majitelka jí téměř celou vracela na účet městské části. Náklady na mzdy byly minimální, protože zaměstnanci úřadu se na detašovaném pracovišti střídali a drtivá většina z nich se tam v klidu věnovala své běžné agendě stejně jako na radnici. Dočetli jsme se, že se nové vedení radnice chová údajně jako „dobrý hospodář.“ Možná také proto zaměstnává nebo zaměstnávalo řadu svých příznivců na DPČ nebo DPP, utratilo více než 640 tis. Kč na úpravu a vybavení kanceláří radních, nakoupilo elektroniku pro radní za více než 200 tis. Kč. Trendem nového vedení úřadu je získat si přízeň zaměstnanců, a proto byly také vyplaceny koncem roku 2019 mimořádné odměny ve výši cca 3 mil. Kč a byl zaveden stlačený pracovní týden, tedy možnost napracovat si pátek. Úřad se v minulých letech snažil co nejvíce vyjít vstříc občanům Letňan a byl také proto často oceňován nadřízenými orgány. Dnes už je jasné, že úřad už nebude nikdy přívětivý, otevřený, genderový a oceňovaný za kvalitu. Finanční prostředky, získané za realizace různých projektů byly utraceny na mimořádné odměny, které byly vyplaceny v podstatě za to, že zaměstnanci plní to, co musí plnit dle pracovních náplní. Co lze očekávat dále? Zhoršení kvality poskytovaných služeb, zhoršení přístupnosti úřadu, navýšení rozpočtu na DPP a DPČ a v neposlední řadě pak nedostatek finančních prostředků na činnost vnitřní správy.

Autor : V. Gerhard

Zdroj:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1504434366387075&id=136495336514325&sfnsn=mo

vánoce

 

Členové spolku Zdravé Letňany, z.s. přejí  klidné   a příjemné prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů  v roce 2020. 

Olaf Deutsch, předseda spolku    

ajeto

sanep volebni preference cerven 2018 1

 Hnutí ANO ve vedoucí pozicí mírně ztrácí, posilují Piráti a SPD

Hnutí ANO ve srovnání s dubnem ztratilo sedm desetin procentního bodu, nicméně s aktuálním ziskem 28,2% hlasů je nadále jasným lídrem domácí politické scény.

S poklesu voličského zájmu hnutí ANO profitují zejména Piráti, kteří by v hypotetických sněmovních volbách skončili se ziskem 14,2% hlasů na druhém místě, což je ovšem stále o polovinu méně voličů, než má aktuálně vedoucí hnutí ANO. Právě část nespokojených voličů z hnutí ANO, hledá alternativu u Pirátů.

Třetí největší volební zisk by aktuálně získala ODS, které by dalo svůj hlas 13,5% voličů. V případě ODS je ve srovnání s minulým měsícem patrný mírný pokles voličské přízně. Nicméně ve vztahu k ODS lze říci, že se k občanským demokratům navrací její dřívější voliči, a to jak z řad hnutí ANO, tak zejména z řad nevoličů, kde valná většina dřívějších voličů ODS skončila.

Mírný nárůst zaznamenala ve srovnání s květnem i SPD, která přebírá voliče ČSSD a KSČM. Aktuálně by tak SPD dalo svůj hlas 12,4% voličů.

Pátá KSČM se aktuálně těší přízni 7,1% hlasů, což je o tři desetiny procentního bodu více než v předchozím měsíci.

Až šestá příčka by v červnu připadla ČSSD, která by na svoji stranu získala 6,8% voličů. Sociální demokraté víceméně nadále s mírnými odchylkami stagnují. Otázkou nadále zůstává, co s voličskou přízní učiní případná důvěra menšinové vládě hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM, na což patrně část voličů čeká.

Nadále však platí, že voličská přízeň je velmi křehká a proměnlivá. O to více je zajímavé, že prvních šest měsíců letošního roku lze vnímat voličské nálady jako v podstatě velmi stabilní.

KDU-ČSL by v červnu získalo 5,3% hlasů a Hnutí STAN 5% voličů. Obě politické strany se pohybují na hranici vstupu do dolní komory Parlamentu ČR.

Jiná politická strana či hnutí by se v červnu poslanecká křesla nezískala.

TOP 09 by v červnu stejně jako květnu získala pouze 4% hlasů, což by jí nestačilo ke vstupu do Poslanecké sněmovny.

Výsledky šetření společnosti SANEP představují aktuální teoretický volební zisk politických stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně a dále stran a hnutí, které v šetření společnosti SANEP dosáhly nebo překročily tříprocentní hranici.