Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

STR22 DOBA DOVOLENYCH KRADEZE 1V průběhu prázdnin a letních dovolených zůstává velké množství domů a bytů delší dobu opuštěno. Nejsou-li vhodně zabezpečeny proti vykradení, představují pro zloděje snadno dostupný cíl.

Riziko vloupání se umocňuje i díky sdílení osobních informací na sociálních sítích. Chraňte své domovy i svůj majetek! Dodržováním následujících doporučení můžete nepozvaným hostům přinejmenším citelně ztížit jejich záměr narušit vaše soukromí:

Zamykejte

•  staré zámky jsou lehkou překážkou, investujte tedy do lepšího zabezpečení, ideální jsou certifikované bezpečnostní dveře s kvalitní bezpečnostní vložkou a kováním.

Zavírejte okna

STR22 DOBA DOVOLENYCH KRADEZE 2•  nezapomeňte před odjezdem pozavírat okna a zabezpečit všechny další přístupové cesty do vašeho domova. Je-li to třeba, opatřete je mřížemi.

Pořiďte si alarm

•  nechcete-li investovat do drahého alarmu, zkuste „mimikry“ – prakticky jakýkoli automaticky spuštěný zvuk zloděje vyděsí nebo alespoň znejistí.

Ukryjte cennosti

•  využijte domácí trezor, nemáte-li ho, neukládejte šperky nebo klíčky od auta na obvyklá místa (do šuplíků a skříněk), cennosti nenechávejte v originálních krabičkách.

Nepodceňujte osvětlení

•  starý trik s automatickým spínačem lustrů a dalších svítidel zloděje spolehlivě odradí. Naopak přerostlé živé ploty, keře a stromy mu hrají do karet.

Nechlubte se

STR22 DOBA DOVOLENYCH KRADEZE 4•  zpráva o tom, že vyrážíte na dovolenou, umístěná na sociálních sítích, je pro zloděje vítanou informací. Fotky můžete nahrát i po návratu do svého nenarušeného domova.

Vykradený byt či dům nepřináší pouze ztrátu majetku, ale především ztrátu soukromí a vnitřního klidu. Nejlepší a nejúčinnější metodou, jak se před zloději chránit, je jednoznačně prevence. Nedat jim důvod, aby se o váš majetek zajímali.

Text Jiřina Ernestová, Odbor komunikace Městská policie hl. m. Prahy

CARODEJNICE 2015 LOGOPálení čarodějnic: v neděli 30. dubna na ploše u obchodního centra

Městská část Praha 18 vás zve na tradiční Pálení čarodějnic v neděli 30. dubna 2017 na ploše u Obchodního centra Letňany.

Program: 14.00 start průvodu u radnice * 14.45 zahájení u OC Letňany * 15.00 pohádka pro děti * 16.00 vyhlášení vítězů soutěže * 16.30 kapela Michal Tučný Revival Plzeň * 17.30 Kejklířská romance (Chůdadlo) * 18.00 zapálení ohně, kapela Michal Tučný Revival Plzeň * 20.30 Ohňová show s párovou akrobacií * 20.45 až 22.45 kapela Michal Tučný Revival Plzeň.

Buřtíky zdarma do vydání zásob, opékací jehlice k zapůjčení oproti záloze 50 Kč. Atrakce pro děti, žonglérská dílna, kreativní dílny klubu Slunečnice, soutěže mladých hasičů, studené i teplé občerstvení. Soutěž o nekrásnější masku čarodějnice/čaroděje.

Zdroj:letnany.cz

odpad 2Není Vám lhostejný nepořádek v Letňanech,  spolek Zdravé Letňany z. s. a MČ Praha 18  Vás zvou na úklidovou akci „Ukliďme Česko“. Pokud máte zájem nám pomoci,  přijďte v sobotu 8. 4. 2017 v 10.00 na sraz k prodejně Žabka, Krausova 602.

Akce se zúčastnilo šest lidí, kterým tímto děkuji. Uklidili jsem okolí ulici Krausova prostor protihlukového valu , prostor sídliště u prodejny Žabka  a také část u vozovky Tupolevova u zastávky Frydlantská. 

Olaf Deutsch

předseda spolku Zdravé Letňany

mayjales 2015 0Legendární oslava jara, studentského života a studentských dovedností, majálesový průvod, volba krále a Miss Majáles, koncerty kapel a bohatý doprovodný program.
www.praha.majales.cz/vstupenky/
První potvrzení účinkující hlavního dne oslav:
 MARPO & TROUBLEGANG (Lone Survivor Grand show) TOMÁŠ KLUS HORKÝŽE SLÍŽE MANDRAGE RYBIČKY 48 MAJK SPIRIT a H16... NO NAME INEKAFE JELEN ANETA LANGEROVÁ VYPSANÁ FIXA ATMO MUSIC WOHNOUT SKYLINE UDG PRAGO UNION PAULIE GARAND MYDY RABYCAD SEBASTIAN STO ZVÍŘAT
Navíc 2 kapely - vítězové jarních studentských soutěží.
Areál v Letňanech se otevírá
29. duben v 12:00–23:30
ve 12:30 začíná program na pódiích:
zdroj:   www.praha.majales.cz/program/

RadniceZveme vás na  řádné zasedání Zastupitelstva městské části Praha 18, které se koná v pondělí  27. února  2017 od 17.00 hodin v zasedací místnosti ÚMČ Praha 18, Bechyňská 639, Praha 18.

Pozvánka:ZDE