Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

Praha 18. února 2011 - Věci veřejné dosahují velkých úspěchů při vyjednávání o důchodové reformě. Dnes představily svojí vizi jejích hlavních pilířů.

Daň z přidané hodnoty se od příštího roku sjednotí na 20 procentech. Výjimku dostanou některé základní potraviny. Konkrétně by mělo jít o mléko, chleba, brambory, zeleninu, ryby, dětskou mléčnou výživu, potraviny pro diabetiky, celiaky a fenylketonuriky. „Snížené DPH u základních potravin považujeme za velký úspěch Věcí veřejných, jsme si však vědomi, že změna sazby DPH je velmi citlivý zásah do života všech občanů,“ uvedl předseda sociálního výboru Martin Vacek.

Brta_1Hlavní pověřený vyjednavač důchodové reformy za VV ministr dopravy Vít Bárta zdůraznil, že jednání kolem reformy nejsou zdaleka uzavřena a stále probíhají. „Pro VV však tvoří vyjednané podmínky definitivní a nepřekročitelný rámec. Uvědomujeme si, že mnoho sociálních skupin bude protestovat proti výběru základních potravin. Položky na seznamu jako ryby  a zelenina byly vloženy naprosto účelově, rádi bychom totiž přispěli ke zdravějšímu životnímu stylu občanů,“ uvedl.

„Nejpodstatnější pro nás je, že se VV podařilo prosadit zvýšení daňové slevy na dítě jako kompenzaci za zvýšení DPH, což pro rodinu se dvěma dětmi představuje slevu 500 korun měsíčně,“ řekl Bárta. Koalice se však dosud neshodla na tom, zda bude existovat fond mezigenerační solidarity, jak prosazují VV, který by znamenal, že lidé bez dětí by byli oproti rodičům znevýhodněni.

Nově budou moci občané kromě důchodového spoření vkládat peníze v rámci komerčního pilíře do státních dluhopisů. „Uspořené peníze by navíc měly být děditelné, ale jen pod podmínkou, že budou opět použity na důchody,“ uvedl člen NERVu Jiří Nekovář.

„Rádi bychom vytvořili maximální garance, že se systém v budoucnu nebude měnit. Nechceme skončit jako v Maďarsku,“ zakončil tiskovou konferenci Bárta.


VV prosadily tyto body:

•      Zachování snížené sazby DPH ve výši 10% na základní potraviny

•      Kompenzace zvýšení DPH pro důchodce

•      Kompenzace zvýšení DPH pro rodiny s dětmi

•      Dobrovolnost spoření v soukromých fondech

•      Možnost čerpat uspořené peníze bez rizika propadnutí peněz při předčasném úmrtí (formou dědictví)

jOHN_1Praha, 9. února – Věci veřejné splnily další svůj slib. Vláda dnes schválila změnu jednacího řádu. Nově se tak bude jmenovitě zveřejňovat, jak jednotliví ministři hlasovali v otázkách nakládání se státním majetkem, veřejnými zakázkami, dotacemi a granty.„Je to další konkrétní opatření, které posiluje hospodárnost v nakládání s veřejnými penězi a konečně vnáší zásadu osobní odpovědnosti za správu veřejných rozpočtů,“ prohlásil po zasedání vlády její místopředseda a ministr vnitra Radek John.

 

Ministři Věcí veřejných nesouhlasili s návrhem na zvýšenou byrokratickou zátěž při stížnostech občanů. Podle místopředsedy vlády a ministra vnitra Radka Johna je to nekoncepční řešení.  „Ministerstvo vnitra má k dispozici analýzu, která jasně říká, že stávající právní úprava je dostačující a lze podle ní řešit všechny představitelné scénáře,“ uvedl na adresu návrhu ministr John. Cílem návrhu bylo přijetí obecné úpravy stížností v oblasti veřejné správy, která by určovala okruh správních orgánů a dalších institucí, na které a ke kterým by bylo možné stížnosti podávat, definici stížnosti, pravidla pro podávání a vyřizování stížností. Podle ministrů VV by to způsobilo nadměrnou a zbytečnou administrativní zátěž státních institucí a celý proces stížností by to naopak výrazně zpomalilo.

Zdroj: veciverejne.cz

 

Jak píší známé internetové noviny o titul z plzeňských práv zřejmě přijde politička ODS Silvie Brandová. Zrušení magisterského diplomu a zároveň i titulu. JUDr. Dopis s tímto oznámením odeslala tento týden Západočeská univerzita jednomu z podezřelých absolventů plzeňské právnické fakulty. Jméno škola tají, podle zjištění Práva ale jde velmi pravděpodobně o třicetiletou Silvii Brandovou - zastupitelku za ODS v Praze - Letňanech a bývalou mistryni republiky i vicemistryni světa v jedné z kategorií sportovního aerobiku. Brandová se s údajně úspěšným studiem na plzeňských právech neváhala pochlubit na stránkách ODS před podzimními komunálními volbami. Přitom už o rok dříve zjistili reportéři České televize, že její rigorózní práce z roku 2003, jejímž vedoucím byl docent Milan Kindl, je plagiát opsaný mimo jiné ze serveru maturita.cz. Brandová tehdy uvedla, že práci neopsala. „Žádný dopis nedorazil,“ řekla v pátek Právu Brandová. Na otázku, zda si myslí, že studovala řádně, odpověděla: „Já se vám k tomu nebudu vyjadřovat.“ Starosta zmíněné pražské čtvrti Ivan Kabický (ODS) sdělil, že vedení místní radnice i ODS zaujme nějaké stanovisko, až pokud se celá věc skutečně potvrdí. „Každá taková kauza samozřejmě stranu poškozuje, museli bychom reagovat,“ uvedl starosta. „Tu reportáž jsem viděl, ale přišla mi hodně divná, podle mne ale obsahovala řadu nepravd,“ doplnil Kabický.

Klub věci veřejné Praha 18 bude tuto kauzu  sledovat a ´po potvrzení výše uvedené informace napíšeme svoje prohlášení.

 

 

zdroj : novinky.cz

další články:

Plzeň zruší titul dalším V.I.P, také Mrázkovým dětem zde

Silvie Brandová zde

Případ ukradeného textu aneb za šlendrián doktorem práv zde

Zrušení magisterského diplomu a zároveň i titulu JUDr. zde

Tým ODS v komisích a výborech MČ P18 zde

Vážení členové, véčkaři, sympatizanti,

tento rok čekají naší stranu důležitá hlasování. Uskuteční se přímá volba předsedy strany Věcí veřejných a také volba lídrů do krajských voleb pro rok 2012. Z tohoto důvodu jste obdrželi e-mail, ve kterém Vás prosíme o aktualizaci osobních dat v databázi.  V následujících dnech Vás můžeme rovněž kontaktovat telefonicky.

Oslovujeme Vás proto, že kontrola databáze a všech údajů, je zásadní podmínkou pro průběh výše uvedených hlasování.

Prosíme, věnujte mailu pozornost.

Kontrolu databáze zajištují:

 Michaela Šimková: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Hana Vohnoutová: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Lucie Maťátková: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Děkujeme za spolupráci.

S pozdravem Váš tým Věcí veřejných

John_2Věci veřejné si dle posledního volebního modelu CVVM výrazně polepšily. VV by v lednu získaly ve volbách do Poslanecké sněmovny 9% hlasů. Aktuální preference strany se pohybují okolo 6,5%.Nárůst preferenčních hlasů si VV připisují bojem o křeslo policejního prezidenta, bojem proti korupci, což patří mezi klíčové priority Ministerstva vnitra, a schválení Strategie vlády v boji proti korupci na období 2011 a 2012. Nezbytnou klíčovou roli sehrál také boj s kmotry – lídrem severočeské organizace ČSSD Petrem Bendou a vlivným podnikatelem Patrikem Oulickým (ODS), kteří jsou v Ústeckém kraji napojeni na vedení Ředitelství silnic a dálnic.

Na otázku „Představte si, že by příští týden byly volby do Poslanecké sněmovny. Šel byste volit?“ odpovědělo kladně 58% dotázaných s volebním právem.

Další podrobné informace o nárůstu preferencí neleznete ZDE

Zdroj: veciverejne.cz

Strana 85 z 88