Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

odsvybuchNa Místním sdružení byl předsedou zvolen dlouholetý člen letňanské ODS i místní samosprávy Milan Čmelík.  V Letňanech jsem se narodil, vyrostl, zažil strasti, ale hlavně slasti. Letňany jsem si zvolil jako místo svého života. Jsem si jist, že jsem tak udělal správně. Právě proto jsem se rozhodl, že bych se chtěl podílet na jejich budoucnosti, která je pro nás všechny tak moc důležitá. Není tajemstvím, že mne do svého týmu přijal právě Ivan Kabický. Nestydím se říci, že právě on byl on člověkem, který mne k tomu motivoval. Ivan je člověkem, který dal Letňanům novou tvář. Vybudoval moderní a čistou čtvrť, ve které trávíme kvalitně svůj čas, a ze zašedlého sídliště vytvořil kvalitní místo k životu.  Chci, Letňany jako vy! Čisté, moderní, kulturní a bezpečné místo k životu, které bude mít každý rád a bude se do něj rád vracet a budovat svou budoucnost!  Na konec bych snad dodal jen jednu větu.

Chci lidi spojovat, ne rozdělovat! říká nový předseda ODS Letňany Milan Čmelík

Zdroj: FB ODS Letňany

 

Občanské sdružení Zdravé Letňany gratuluje ODS Letňany  ke zvolení nového předsedy.

 

mikulevskyPolicie na začátku listopadu obvinila zastupitele Prahy-Letňan z vydírání, podplácení a maření přípravy a průběhu voleb. Praha - Státní zástupce zrušil obvinění zastupitele Prahy-Letňan Jana Mikuleckého (ODS). Případ, o kterém deník Aktuálně.cz ve čtvrtek informoval, vrátil policistům k dalšímu prošetření. Policisté Mikuleckého obvinili ze spáchání trestného činu vydírání, podplácení a maření přípravy a průběhu voleb nebo referenda 10. listopadu. Podle svědeckých výpovědí se Mikulecký údajně pokoušel o nakupování hlasů a o vydírání kandidátky konkurenční strany. Politik vše popírá a proti svému obvinění podal stížnost. "Na základě této stížnosti bylo uvedené usnesení policejního orgánu zrušeno z důvodu předčasnosti a současně policejnímu orgánu uloženo vést ve věci další šetření a následně rozhodnout," uvedla státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 9 Helena Kroupová. Číst dál: Žalobce zrušil obvinění Mikuleckého, policie má pátrat dál

bartoš IvanMinisterstvo financí oprášilo původní záměr zřízení evidence tržeb (online varianta registračních pokladen). O jeho prospěšnosti pro malé podnikatele lze polemizovat. Více než zarážející je fakt, že na zakázku takového rozsahu nehodlá ministerstvo vyhlásit výběrové řízení, ale hodlá tento čtvrtmiliardový kšeft prostě zadat. Piráti plánují schůzku s ministrem. Pro média ministr Babiš argumentoval tím, že se v evidenci bude nakládat s citlivými daty a z hlediska ochrany těchto dat, není možné výběrové řízení vůbec zadat. Tento argument je naprosto nepodložený. S uživatelskými daty se nakládá až po spuštění libovolného systému. Pokud jsou tato data citlivá a/nebo dokonce osobní, je jejich ochrana právě jedním z řešených problémů. Tím se zabývá celá oblast nejen české, ale i evropské legislativy, které je třeba při realizaci vyhovět a bezpečnostní požadavky naplnit. Piráti varují obecně před zadáváním prací takového objemu bez veřejného výběrového řízení. Je-li ovšem toto podloženo i zcela irelevantní argumentací, je třeba se mít na pozoru hned dvakrát.

Číst dál: Piráti upozorňují na netransparentní tendr evidence tržeb - ministr Babiš argumentuje lživě

hudbatabletHudební festival Imagination se v České republice koná už od roku 2012. Po Kongresovém centru a holešovickém výstavišti se přesunul do Letňan. A letos se mají jeho návštěvníci skutečně na co těšit! Na dvou velkých pódiích v areálu PVA EXPO PRAHA Letňany vystoupí 28. listopadu od 20 hodin více jak 25 hudebních skupin a projektů ze všech koutů světa.  Na prvním pódiu vystoupí například část legendární australské skupiny Pendulum (v ČR vůbec) poprvé, těšit se můžete také na čtyři exkluzivní drum & bassové live versus sety - Ed Rush vystoupí s Audiem, Black Sun Empire zahrají ve světové premiéře se State Of Mind, Mefjus zahraje se svým kolegou Emperorem a Gancher & Ruin rozpoutají peklo ve finálním setu ve světové premiéře s ďábelskými Hallucinatory. Těšit se můžete také na anglické Delta Heavy,

Číst dál: Imagination poprvé na výstavišti v Letňanech!

bartoš IvanPiráti si své zastupitele zvolené v komunálních volbách hýčkají. Protože strana nabyla dojmu, že od měst získávají politici peněz málo, chce jim přilepšit a začít vyplácet měsíční odměny z vlastní kasy. V Praze by se mohlo jednat až o 12 tisíc korun. Návrh v sobotu projedná republikový výbor strany v Olomouci.  Bývalý šéf Pirátů Ivan Bartoš příspěvky pro zastupitele podporuje Bývalý šéf Pirátů Ivan Bartoš příspěvky pro zastupitele podporuje „Na jednání krajského sdružení v Praze byla shoda na tom, že je to potřeba. Teď se řeší forma způsobu odměňování. Bude to zřejmě forma nějaké mandátní odměny. Nemůžeme platit za výkon nějaké funkce,“ řekl Právu bývalý šéf pirátů Ivan Bartoš. Odměny zastupitelům piráti schválili už na zasedání krajského sdružení v Praze minulý týden. Republikový výbor by měl podle Bartoše návrh schválit, odměny byly prý součástí i již schválené povolební strategie. „Vyplácení odměn pokryjeme výnosem z voleb – v Praze dostaneme 240 tisíc na člověka na rok,“ řekl Právu Bartoš.

Číst dál: Piráti: Politici dostávají od měst málo, zastupitele budeme platit z vlastního - vyjádření...