Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

20140611213816 SANEP volebni-preference cerven-2014 grafNejnovější průzkum nálad voličů společnosti SANEP přinesl do Poslanecké sněmovny novou stranu. Přelomového úspěchu dosáhla Česká pirátská strana, která by si připsala 12 poslanců, stejně jako někdejší suverén politické scény ODS. Vítězem voleb by se stalo hnutí ANO. Průzkum hnutí Andreje Babiše přisoudil preference 23,1 procenta, což představuje oproti minulým průzkumům pokles. ČSSD se drží na 20,5 procentech a díky tomu se v minulých měsících suverénnímu hnutí přibližuje. Na třetím místě pak skončila KSČM, které průzkum preferencí přisoudil 14,5 procenta. TOP 09 následuje s 11,4 procenty, s odstupem za ní jsou pak vládní lidovci s 6,4 procenty. Jednu desetinu nad hranicí pěti procent pak balancuje ODS, kterou „nad čarou“ překvapivě doplnila Česká pirátská strana.

Číst dál: Průzkum voličských preferencí: Veliké a průlomové překvapení, které potěší mladé lidi.

alcaponeprstRadní Prahy 18 se přidali k trestnímu oznámení na jednatele firmy Letňanská sportovně kulturní Václava Loučku. Společnost vlastní městská část. Trestní oznámení kvůli podezření ze zpronevěry více než půlmilionu korun podala na jednatele dozorčí rada firmy v pondělí. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Hana Saitzová.  Loučka podle radních zpronevěřil 660 000 korun, peníze zmizely z hospodaření firmy v průběhu dvou dnů. „Přestože v současné době není znám přesný rozsah škody, která společnosti nastala, můžeme konstatovat standardní fungování jejích kontrolních mechanismů. Čin pana jednatele, který v naší společnosti působil necelé dva roky, je nejen pro mne z lidského hlediska zklamáním. Je pochopitelné, že celou záležitost budeme dále řešit prostřednictvím orgánů činných v trestním řízení," uvedl starosta Ivan Kabický. Podle radnice odjel jednatel firmy 11. dubna na dovolenou a od té doby s ním vedení firmy ani radnice není v kontaktu. Nyní radnice předala dokumenty policii.

Zdroj:  http://www.prazskypatriot.cz/praha-18-podezriva-jednatele-sve-firmy-ze-zpronevery-660-000-korun/

 

Související článek:

Velikonoce po letňansku

Tomik

 

již delší dobu vnímám stále hlouběji upadající úroveň předškolního vzdělávání. S každou personální změnou ve vedení na ministerstvu školství očekávám racionální systémovou inovaci, ale doposud jsem žádnou nezaznamenala. Pokaždé, bezprostředně po nástupu do své funkce, hovoří ministr školství o snaze zlepšit podmínky na středních a vysokých školách. Nikdy jsem však neslyšela, že by se hodlal zabývat základním kamenem pro vzdělávání, kterým jsou zajisté mateřské školy. 
Číst dál: Je úroveň vzdělávání předškoláčků v pořádku?

buldokPsí hřiště Tupolevova (Mgr.Walter Zbyněk, 26.2.2014 10:54)
Pane tajemníku, ono v Letňanech těch psích hřišť není zase tolik a jako „psí hřiště Tupolevova“ je uvedeno v investiční části Vašeho rozpočtu a bude nejspíše odvozeno od přilehlé ulice Tupolevova (ul. Příborská je jak jistě víte jinde, ale to jako tajemník naší MČ jistě víte). Takže lokaci jsme si doufám vyjasnili a teď bychom mohli přejít k tomu základnímu, tj. ceně investice za „psí hřiště Tupolevova“. S pozdravem hezkého dne.
Odpovídá: 26.2.2014 , Gerhard
Mnoho občanů hřiště v Příborské vzhledem k blízkosti ZŠ Tupolevova s tímto názvem spojuje (jistě víte, kde leží ZŠ Tupolevova). Pokud jste měl na mysli nové hřiště, pak náklady na projekt a inženýrskou činnost jsou ve výši 64.130,- Kč a ostatní náklady jsou 229.416,- Kč
Číst dál: Informace z webové stránky Valmalk.cz - na téma Psí louka Malkovského

 

matepravovedetLentilková malá domů - z webové stránky SVJ čp. 450  
Projekt Letňanských lentilek už není jen truc akcí prosazenou jedním radním proti vůli a hlasitému odporu místních. Jak se ukazuje, je to současně nástroj pro vyvádění veřejných peněz do struktur, které jsou personálně propojené s představiteli Rady Městské části Praha 18. Dokladem toho je předražená investiční akce psí hřiště v Malkovského ulici v ceně 300 tisíc korun.
Číst dál: Co má na webu SVJ domu čp. 450

Strana 11 z 88