Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

sanep volebni preference cerven 2018 1

 Hnutí ANO ve vedoucí pozicí mírně ztrácí, posilují Piráti a SPD

Hnutí ANO ve srovnání s dubnem ztratilo sedm desetin procentního bodu, nicméně s aktuálním ziskem 28,2% hlasů je nadále jasným lídrem domácí politické scény.

S poklesu voličského zájmu hnutí ANO profitují zejména Piráti, kteří by v hypotetických sněmovních volbách skončili se ziskem 14,2% hlasů na druhém místě, což je ovšem stále o polovinu méně voličů, než má aktuálně vedoucí hnutí ANO. Právě část nespokojených voličů z hnutí ANO, hledá alternativu u Pirátů.

Třetí největší volební zisk by aktuálně získala ODS, které by dalo svůj hlas 13,5% voličů. V případě ODS je ve srovnání s minulým měsícem patrný mírný pokles voličské přízně. Nicméně ve vztahu k ODS lze říci, že se k občanským demokratům navrací její dřívější voliči, a to jak z řad hnutí ANO, tak zejména z řad nevoličů, kde valná většina dřívějších voličů ODS skončila.

Mírný nárůst zaznamenala ve srovnání s květnem i SPD, která přebírá voliče ČSSD a KSČM. Aktuálně by tak SPD dalo svůj hlas 12,4% voličů.

Pátá KSČM se aktuálně těší přízni 7,1% hlasů, což je o tři desetiny procentního bodu více než v předchozím měsíci.

Až šestá příčka by v červnu připadla ČSSD, která by na svoji stranu získala 6,8% voličů. Sociální demokraté víceméně nadále s mírnými odchylkami stagnují. Otázkou nadále zůstává, co s voličskou přízní učiní případná důvěra menšinové vládě hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM, na což patrně část voličů čeká.

Nadále však platí, že voličská přízeň je velmi křehká a proměnlivá. O to více je zajímavé, že prvních šest měsíců letošního roku lze vnímat voličské nálady jako v podstatě velmi stabilní.

KDU-ČSL by v červnu získalo 5,3% hlasů a Hnutí STAN 5% voličů. Obě politické strany se pohybují na hranici vstupu do dolní komory Parlamentu ČR.

Jiná politická strana či hnutí by se v červnu poslanecká křesla nezískala.

TOP 09 by v červnu stejně jako květnu získala pouze 4% hlasů, což by jí nestačilo ke vstupu do Poslanecké sněmovny.

Výsledky šetření společnosti SANEP představují aktuální teoretický volební zisk politických stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně a dále stran a hnutí, které v šetření společnosti SANEP dosáhly nebo překročily tříprocentní hranici.

policie 2Městskou část obcházejí podvodní prodejci energií V naší MČ se v poslední době vyskytly případy, kdy byli občané osloveni s nabídkou výhodnějšího odběru elektrické energie s tím, že tuto akci vyhlásila Městská část Praha 18 ve spolupráci se společností PRE a.s. formou veřejné aukce na dodávku elektrické energie.  MČ Praha 18 nespolupracuje se společností PRE a.s. na veřejných aukcích na dodávky elektrické energie pro jednotlivé občany Prahy 18 a ani sama podobné aukce neorganizuje. Je na každém z Vás, s kým smlouvu na odběr elektrické energie uzavře. Doporučujeme Vám si při změně dodavatele řádně prověřit slibované skutečnosti!

Zdroj:letnany.cz

Přejeme, klidné a příjemné prožití Vánočních svátků a  šťastný rok 2018.  spolek  Zdravé Letňany z. s. betlĂ©m 2

 

kytice 2017 advent

Radnice 4Zastupitelstvo MČ  Praha 18,  se koná    11. prosince   2017 od 18.00 hodin v zasedací místnosti ÚMČ Praha 18, Bechyňská 639, Praha 18.   Pozvánka:ZDE

Strana 77 z 87