Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

alcaponeprstVážená kolegyně, vážený kolego z hnutí ANO,pražské primárky jsou završením jedné etapy a příležitostí zamyslet se, co jsme v politice dokázali a kam jako Hnutí směřujeme, nejen na poli pražském, ale i celostátním. Tam jsou pro mě postoje vedení čím dál méně pochopitelné.V posledních měsících vychází stále více najevo, jak je Hnutí ANO model 2018 odlišné od ANO modelu 2013...  Hnutí, které se před 5 lety profilovalo jako protikorupční, liberální, středo-pravicové a proevropské (a sbíralo pravicové voliče zklamané úpadkem ODS a TOP09), dnes spolupracuje s KSČM a Okamurovými extremisty.  Vládě závislé na extremistech z SPD zabránila (k překvapení AB) v téměř finální fázi až nechuť třetiny poslaneckého klubu (Zatímco polovině klubu by tato vláda nevadila...)

Do bezpečnostních funkcí v parlamentu jsou beze studu či skrupulí schvalováni lidé jako "Mlátička" Ondráček, či Koten, člen facebookové skupiny "Pryč z NATO a EU, Rusko je náš opravdový přítel"..  V prezidentské volbě dalo Hnutí velmi účelově podporu Zemanovi, který funguje čím dál bezostyšněji jako Kremelská spojka Vladimíra Putina v Evropě a neváhá se stavět proti našim spojencům v NATO, jak dokládají případy Novičok, Nikulin, či nejnověji Sýrie. Naši partneři ze Západu přitom prezidenta odmítají přijmout a on si to zřejmě vynahrazuje tím, že objíždí sjezdy SPD a KSČM...  To vše jsou symptomy jedné a téže věci - ANO ztratilo jasný názor, zda Česko patří na Západ, nebo na Východ...A to je špatně, protože Západ po desítky let šíří do světa hodnoty jako je úcta ke svobodě jednotlivce a vláda práva - předpoklady prosperity, zatímco pro Východ je stále typická převaha moci státu nad člověkem, korupce a bezpráví.  Kvůli popsanému posunu v názorech a činech, přichází Hnutí v posledních měsících o jednu prozápadně orientovanou osobnost za druhou. Vzpomenete si ještě kdo všechno stál na bilboardech kolem silnic r. 2013 spolu s AB, aby "nalákal" proevropské voliče?Telička je pryč, Zlatuška je pryč, Komárek je pryč. Ministr Stropnický už je zřejmě nepohodlný Zemanovi, takže jeho místo nabízí AB při jednáních ČSSD. Ministr Pelikán vyvolal po kauze Nikulin takový hněv Hradu, že se raději předem vzdal pokračování v příští vládě. A dalšími z jeho motivů bylo zvolení Ondráčka, koketování s SPD, i to, že "většina poslanců ANO nemá žádné ideály, převládl pragmatismus". A tady se kruh uzavírá. Ty nepohodlné Ideály jsou totiž jen jiným označením pro ony Hodnoty, jež bychom měli sdílet se Západem..  Nejde jen o velkou politiku. I na komunální úrovni se projevuje zmíněná ztráta hodnot a ideálů. Vezměme znovu hesla z volební kampaně před čtyřmi lety. V Praze zněla: "Konec trafik.. Prahu řídí nemehla.. Funkční tým na magistrátu, prostě ho postavíme!"Pamatujete?A jaká je realita? Amatérismu a neschopnosti týmu kolem primátorky se smějí všechny sociální sítě. A o trafikách by mohl nejlépe vyprávět šéf buňky ANO u nás na Praze 18, podnikatel a fotbalový trenér Stanislav Nekolný. Nedosti na tom, že oblastní organizaci ovládl klasickým velrybářským stylem, kdy si nechal zapsat mezi členy na Prahu 18 z jiných městských částí celý svůj fotbalový tým, a oblast si tak zřejmě doslova "koupil". Stížnosti naší předsedkyně na RASK byly celý rok ignorovány. Nyní postoupil o krok dále, a posunul se od fotbalu až do dozorčí rady pražské společnosti Operátor ICT, která má na starosti stamilionový projekt Smart Cities - ačkoli jeho znalosti v IT jsou pouze základní, jak sám uvádí..

Číst dál: Předmět: Hnutí ANO na rozcestí? Všimněte si cerného textu uprostřed článku.

bartoš Ivan Poslanci Pirátské strany Lukáš Kolářík a Ondřej Profant  doručili ministryni práce a sociálních věcí Jaroslavě Němcové otevřený dopis. Upozorňují v něm na současnou tristní situaci IT systémů a na personální změny, které ohrožují fungování Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Ministryni nabídli při řešení obtíží na ministerstvu pomoc.

„Jednotlivé úřady spolu nekomunikují. Pokud maminka přechází z peněžité pomoci na mateřské na rodičovský příspěvek, musí jít nejdřív na Českou správu sociálního zabezpečení a pak i na Úřad práce. To zatěžuje jak úřad, tak občana,“ říká poslanec Pirátské strany Lukáš Kolářík, který na nedostatky MPSV upozornil již v prosinci a dodává, že „celou soustavu systémů pro MPSV zajišťuje jediná společnost – OKSystem. Stojí 400 milionů ročně a částka neustále roste.“

Číst dál: Otevřený dopis Pirátů upozorňuje na předražené IT systémy MPSV.

Volební účast v Letňanech 65,62  %

1. ANO
24,29 % hlasů

2. Piráti
16,66 % hlasů

3. ODS
14,86 % hlasů

4. TOP 09
9,92 % hlasů

5. SPD
7,58 % hlasů

6. ČSSD
6,31 % hlasů

7. KSČM
4,82 % hlasů

8. STAN
4,22 % hlasů

9. KDU-ČSL
3,47 % hlasů

10. Svobodní
2,82 % hlasů

Poslanci:ZDE

Zdroj: ct24

 

  V průběhu prosince byl v  Poslanecké sněmovně schválen protikuřácký zákon. Od května 2017 má platit absolutní zákaz kouření v restauracích a nebude možné zřizovat ani kuřárny. Zákon nyní směřuje do Senátu. U kouření, stejně jako u jiných návykových látek, Piráti prosazují cestu informovanosti a racionální regulace. Piráti podporují omezení negativních dopadů pasivního kouření, avšak nikoliv v rovině absolutních zákazů.

Pirátská strana je postavena na myšlenkách informovanosti a svobody, kdy stát zbytečně nezasahuje do života jednotlivců. Tuto svobodu musí ale také doplňovat odpovědnost každého člověka, aby nezasahoval do svobody jiných lidí. Neobtěžovat nekuřácké okolí kouřením, a to zejména při jídle, patří k dobrým mravům. Otázka je, jestli k tomu potřebujeme zákon. Pokud ano, nemělo by jít o absolutní paušální zákaz, ale o cílenou snahu řešit legitimní zájem zákazníků a zaměstnanců na ochraně jejich zdraví.

Proto Piráti prosazují rozumnou regulaci kouření, která dopadne stejnoměrně na všechny oblasti soukromého podnikání, nikoliv pouze na pohostinství:

• Kuřácké prostory v provozovnách by měly být u vstupu jednoznačně označeny a měly by splňovat jasně definované normy na odvětrávání a stavební oddělení. Na základě jejich označení má zákazník možnost učinit informované rozhodnutí o vstupu do takovýchto prostor. Všechny ostatní prostory musí být nekuřácké.

• Pokud většina občanů požaduje zákaz kouření v restauracích, neznamená to ještě důvod zakazovat řádně označené a reálně stavebně oddělené kuřárny bez obsluhy ve stávajících provozovnách, které nijak neomezují práva nekuřáků ani zaměstnanců.

• Není důvod zakazovat vodní dýmky v čajovnách, jejichž likvidaci ani nikdo nepožaduje.

• Z důvodu ochrany zaměstnanců není nutné vnucovat nekuřácký režim podnikům, kde obsluhuje pouze jejich majitel bez zaměstnanců.

• Zákaz elektronických cigaret ze zdravotních důvodů nedává smysl vzhledem k absenci vědeckých důkazů o škodlivosti dýmu z elektronických cigaret pro jeho pasivní kuřáky.

Piráti jsou si vědomi faktu, že extrémní plošný zákaz s okamžitou účinností by mohl zejména u menších provozovatelů způsobit jejich závažné osobní finanční problémy. Doba platnosti nové legislativy by proto měla být odpovídajícím způsobem naplánována s dostatečnou lhůtou na přípravu pro soukromé podnikatele. Piráti však jednoznačně odmítají, aby diskuzi o společenských normách ovlivňovaly korporace typu tabákových firem. Jedna tabáková firma darovala hnutí ANO půl milionu korun poté, co pohřbilo předchozí návrh zákona.

Zdroj: Pirati.cz

 

aviaZbrojař Strnad koupil Avii, ihned chce začít s výrobou v Letňanech.  Automobilku Avia koupila od indické firmy Ashok Leyland zbrojařská skupina Czechoslovak Group podnikatele Jaroslava Strnada.

Číst dál: Avie v rukou zbrojaře

Strana 7 z 88