Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

MMR je připraveno okamžitě pomoci obětem povodní
Praha 14. ledna 2011:

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský vzhledem k aktuálnímu vývoji povodňové situace v České republice potvrdil, že jeho resort je připraven postiženým okamžitě poskytnout základní finanční dotace. „Na základě posledních zpráv jsem pověřil své podřízené, aby okamžitě připravili veškeré podklady nutné pro zahájení poskytování pomoci. I když pevně věřím, že aktuálně probíhající povodně skončí bez zásadních materiálních škod,“ řekl ministr Kamil Jankovský. Postižení občané tak budou moci prostřednictvím starostů obcí požádat o okamžitou pomoc ve výši 30 tisíc korun na úhradu části nákladů na opravy. Pro obce je ministerstvo pro místní rozvoj připraveno vyhlásit podporu nákupu buněk pro dočasné ubytování osob, které kvůli povodním přijdou o střechu nad hlavou

Zdroj: veciverejne.cz

 

V pražské vinohradské nemocnici v sobotu ve věku 73 let zemřel po delší nemoci první polistopadový ministr zahraničí Jiří Dienstbier. Oznámila to jeho žena Jiřina Dienstbierová. Disident a novinář Dienstbier byl nyní jako nestraník senátorem za ČSSD.

 Jiří Dienstbier se do dějin zapsal především jako první československý ministr zahraničí po listopadu 1989, za jehož působení se kácela železná opona a zemi opouštěla sovětská vojska. Později byl tři roky zvláštním zpravodajem OSN pro lidská práva v bývalé Jugoslávii. Jiří Dienstbier mezi prvními podepsal Chartu 77. Za činnost ve Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných strávil tři roky ve vězení. Po převratu se stal ministrem zahraničních věcí ČSFR a v roce 2008 byl zvolen senátorem Parlamentu České republiky.Dienstbier se narodil 20. dubna 1937 v Kladně, vystudoval žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a na Burgundské univerzitě v Dijonu si vysloužil titul doctor honoris causa. Začínal jako redaktor a komentátor v Československém rozhlase. Pracoval také jako zpravodaj v západní Evropě, na Dálném východě a v USA. " Někdejší ministr zahraničních věcí Jiří Dienstbier se po dvaceti letech vrátil na místo, kde přestřihával s Hansem-Dietrichem Genscherem zátarasy železné opony. A stejně jako tehdy dostal kousek ostnatého drátu na památku.

 

 

             Šťastné a klidné vánoční svátky  a úspěšný rok 201ý, zdraví , hodně štěstí a pohodu přeje

                               spolek Zdrave Letňany

18otravDSCN3454

 

Dne 22.12.2010 v 18,00 hodin pořádal klub VV Praha 9  (paní Markéta Dostálová) v divadle GONG vánoční povídání - VÁNOČNÍ DOMÁCÍ ŠTĚSTÍ - s Ivou HÜTTNEROVOU a Michaelou DOLINOVOU. 

 

Dolinov_1S nostalgií se vzpomínalo na naše babičky, jak vše zvládaly s lehkostí a samozřejmostí i když to v životě neměly lehké. Ale i na současnost, do které se nám časy minulé stále prolínají.  Vládla zde pravá vánoční atmosféra provoněná vůní perníčků. Vybrané dobrovolné vstupné       a výtěžek z prodeje dárkových předmětů byl předán na charitu.              V předvánočním uspěchaném čase si tak všichni přítomní užili příjemný podvečer plný sváteční pohody.

 

Text Věra Hofmanová

Foto Olaf Deutsch


Další fotky zde

 

brta_a_tm
Korupční aféra na SFŽP postavila VV do nebývale těžké role. Jsme si plně vědomi nezbytnosti reforem pro ČR a jedinečnosti mandátu 118 hlasů této koalice pro jejich naplnění.
Na druhou stranu nemůžeme po veřejnosti žádat pochopení pro nutné škrty v atmosféře podezření, že veřejné peníze jsou rozkrádány či je s nimi nehospodárně nakládáno. Je třeba obnovit důvěru v právní stát a policii ČR. I na této kauze se ukázalo, že dochází k úniku informací z vyšetřovacích spisů. Tato skutečnost v podstatě znemožňuje efektivní vyšetření korupce. Za toto je přímo odpovědný policejní prezident Oldřich Martinů.  Věci veřejné proto trvají na jeho odchodu.
Plnou důvěru voličů i koaličních partnerů v tuto vládu lze znovu naplnit pouze urychleným přijetím protikorupčních opatření, které ministerstvo vnitra již připravilo a předložilo do vlády.
Na dnešním jednání K9 na Pražském hradě se prezident Václav Klaus zavázal, že garantuje dohodu mezi koaličními partnery, které v tuto chvíli naprosto důvěřujeme a která garantuje konkrétní kroky, které budou v boji proti korupci podniknuty ještě letos a v lednu.
Nechceme být destruktivní a podpořit návrh opozice na vyslovení nedůvěry vládě a destabilizovat ČR. Dnes naši poslanci budou hlasovat proti návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.
Věci veřejné spojují důvěru vlády nikoli s kauzou Drobil, ale s naplněním protikorupčních opatření, ke kterým jsme se zavázali v programovém prohlášení. Naše důvěra je limitovaná a bude odvozena od naplňování konkrétních opatření v protikorupčním boji v dalších dnech a nejbližších týdnech. Věříme, že vážnost situace stvrzuje i pevné slovo prezidenta republiky. Pro tuto chvíli dosažený kompromis respektujeme.


Tým strany Věci věřejné