Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

barevn letnany 3Celkem 16 pražských spolků požádalo Radu hlavního města Prahy otevřeným dopisem o zveřejnění posouzení návrhu Metropolitního plánu, které si radní nechali zpracovat Asociací pro urbanismus a územní plánování. Podle názoru Arniky tato analýza může přinést řadu zásadních odpovědí na problematické části návrhu Metropolitního plánu.  Návrh Metropolitního plánu nedávno zveřejnili opoziční zastupitelé Pirátské strany.

Číst dál: Pražské spolky žádají radní o zveřejnění posouzení Metropolitního plánu

bartoš IvanČeská pirátská strana svolala na sobotu 20. února od 14:00 demonstraci za zachování svobodného Internetu v České republice. Piráti chtějí vytvořit protiváhu tlaku, pod kterým se svobodný Internet ocitá. Jako aktuální problémy vnímáme cenzurní snahy ministra Babiše, který chce v rámci novely loterijního zákona zavést do našeho právního řádu bezprecedentní princip, aby ministerstvo financí vytvářelo seznam webových stránek určených k zcenzurování. Dále pokračující snahy o další sledování uživatelů Internetu ze strany ministra vnitra Chovance i orgánů Evropské unie. V neposlední řadě považujeme za nepřijatelnou kriminalizaci odkazování, která v České republice probíhá. Ostatně vyšetřovaná je kvůli ní i Pirátská strana.

 Lukáš Černohorský, předseda Pirátů k chystané demonstraci říká: „Věřím, že téma zachování svobodného Internetu v české společnosti stále rezonuje. Pokud nebudeme svá těžce vybojovaná práva hájit, tak o ně přijdeme. Přijďte prosím v sobotu 20. února na pražský Klárov i s přáteli.“

Demonstrace se koná 20. února od 14:00 na pražském Klárově, navazuje na ni protestní pochod k budově ministerstva vnitra na Letné. Jste srdečně zváni.

Zdroj a další informace: pirati.cz

 

 

matepravovedetMinistr vnitra Chovanec, ale i další vysoce postavení političtí představitelé v České republice, opakovaně napadají dosavadní míru svobody a anonymity Internetu. Pirátská strana tyto snahy o legislativní změny nejen monitoruje, ale aktivně proti nim i veřejně vystupuje. Poslední návrhy z pera ministra Chovance, které lze očekávat spíše v Bělorusku, Číně nebo Íránu, ohrožují fungování svobodného internetu v naší zemi. Číst dál: Stanovisko Pirátské strany: Seberte Chovancovi Internet!

KOTEL RODINNY DUM 1Nechat si zkontrolovat technický stav kotle, s nímž vytápějí svůj rodinný dům, musejí lidé do konce roku 2016. Napřesrok totiž po nich mohou obecní úředníci chtít doklad, zda je kotel v pořádku. Pokud ho majitel nepředloží, bude mu podle ministerstva životního prostředí (MŽP) hrozit dvacetitisícová pokuta. Zájem o kontroly je ale podle ministerstva minimální, úřad proto apeluje na lidi, aby neotáleli. Ve zdrženlivosti majitelů kotlů hraje možná svoji roli i fakt, že další kontrola bude ze zákona muset proběhnout do dvou let a za dva roky zase, kontroly se budou již pravidelně opakovat.

Číst dál: Do konce roku musí majitelé domů nechat zkontrolovat kotle

metra MHDV pražských Letňanech hořel autobus MHD linky 195. Požár autobusu 3. 12. 2015 jakoby kopíroval stejnou událost, která se zde odehrála ve středu 2. 12. 2015. Jednalo se o stejnou linku, v obou případech se oheň rozšířil z motorové části, shodně musela být uzavřena Tupolevova ulice a v obou případech nebyl nikdo zraněn. Podle Dopravního podniku se oheň rozhořel přibližně v 17:45 poblíž zastávky Tupolevova. „Hořet začalo v motorovém prostoru.

Číst dál: Stejná linka, stejná ulice. V Praze shořel druhý autobus za dva dny

Strana 8 z 87