Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

Novy prosekV Brně-Sadové udělali stejnou chybu jako v Letňanech. Letňanská radnice se zbavuje vlivu na developerskou výstavbu a schvaluje stále nové změny územního plánu. Komu to prospěje?  Je dobré si přečíst celý článek, tak trochu jako přes kopírák, Letňany možná  jsou první:  ZDE

letnany vizeSen premiéra Andreje Babiše o úřednickém městečku v Letňanech vtáhl do hry o mnohamiliardovou vizi dalšího velkopodnikatele s politickým angažmá. Klička, díky níž se Babiš chtěl vyvléct ze sporů o pozemky s primátorem hlavního města Zdeňkem Hřibem, se totiž přímo dotkla byznysu finančníka a realitního magnáta Pavla Sehnala, který oživil před posledními parlamentními volbami politickou značku ODA. A je také místostarostou Letňan. Premiér totiž po sporech s Hřibem o pozemky, které vlastní Praha a primátor za ně požaduje mimo jiné peníze na dostavbu okruhu, má zájem o jiné, které patří Výzkumnému a zkušebnímu leteckému ústavu. Ten spadá pod ministerstvo financí a vlastní parcely hned vedle těch, kde chtěl premiér stavět původně.

A na nich stojí letňanské výstaviště PVA Expo Praha, které provozuje jedna z pěti desítek Sehnalových firem – společnost ABF. „Není na místě, aby ten areál někdo rušil nebo boural,“ řekl na páteční mimořádné tiskové konferenci generální ředitel ABF Tomáš Kotrč. „To výstaviště popravdě řečeno nelze zrušit, ty budovy jsou moje, mám tam 700 milionů ve stavbách,“ přitakal Sehnal. Sehnal představil vlastní vizualizaci využití pozemku o rozloze přes 30 hektarů. Zahrnul v ní vládní čtvrť pro 10 tisíc úředníků, ale i bytovou zástavbu o kapacitě 40 až 50 tisíc nových obyvatel Letňan nebo administrativní centrum pro 15 000 zaměstnanců jako pracovní příležitost pro ty, co by se přistěhovali.

Sehnal svůj návrh prezentoval Babišovi, Hřibovi a šéfce Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřině Arajmu. „Reakce byly různé, ale z obou stran je zájem jednat – na mě tak jednání působila,“ řekl k tomu, jak se primátor s předsedou vlády na jeho projekt dívali. Jakýkoli projekt, ať už původní, Sehnalův nebo vize stavby na pozemcích leteckého ústavu bez ohledu na Sehnala, závisí pořád na dohodě Prahy a premiéra. I kdyby totiž vládní projekt nevznikal na pozemcích Prahy, musí hlavní město změnit územní plán, aby tam mohly vysoké budovy vyrůst. „Věřím tomu, že se oba dohodnou, my se předkladem studie snažíme dát na stůl materiál, který má míru podrobnosti a odbornosti, aby se z něj dalo vycházet,“ řekl Sehnal. Babišovo úřednické městečko jako sen: V příštích letech se stavět nezačne. A kdo ví, jestli vůbec V návrhu je obsažena i nemocnice. Právě ta byla klíčovým sporem mezi Hřibem a Babišem a od jejího zahrnutí ve studii si Sehnal slibuje, že by mohla vést ke smíru mezi primátorem a premiérem. Zdeněk Hřib si kladl jako podmínku k tomu, aby se o stavbě v Letňanech na pozemcích patřících Praze mohlo vůbec začít jednat, že stát zafinancuje dostavbu pražského vnějšího a vnitřního okruhu a postaví novou nemocnici. To Babiš odmítl s tím, že Praha potřebuje traumacentrum, ne nemocnici. „Nesouhlasím s panem primátorem Hřibem v tom, aby to byla další státní nemocnice. Státních nemocnic máme dost, já jsem pravicový politik a říkám panu primátoru Hřibovi, že by to měla být soukromá nemocnice,“ řekl k plánu postavit nemocnici Sehnal, a reagoval tak na Hřiba, který si na místě přál státní nemocnici.

Zdroj: seznam.cz

barevn letnany 2 Odbor územního rozvoje a výstavby Prahy 8 vydal územní rozhodnutí pro výstavbu jedenáctipatrového bytového domu Troja Horizons. Proti němu však dlouhodobě protestuje městská část i místní obyvatelé. Bojí se zahuštění zástavby i toho, že přijdou o výhled z oken. Praha 8 se proti rozhodnutí odvolá.   

Pražské sídliště Bohnice.  Už roky bojuje Praha 8 proti projektu podnikatele Pavla Sehnala, (ODA = Krásné Letňany) který má vzniknout u křižovatky ulic K Pazderkám a Lodžská na pomezí Bohnic a Troje. Projekt je teď navzdory snahám městské části o krok blíž realizaci. Stavební úřad totiž koncem června vydal územní rozhodnutí. Úředníci zamítli 79 připomínek, které byly k projektu podány. Radnici a některým obyvatelům se nelíbí zahuštění zástavby na Sídlišti Bohnice a to, že by ubylo zelených ploch. Také se podle radnice Prahy 8 bojí, že by jim stavba mohla zastínit výhled z oken. „Stavební úřad je orgánem státní správy, proto vedení městské části nemůže do jeho rozhodování zasahovat. Budeme však proti vydanému územnímu rozhodnutí bojovat všemi nám dostupnými legálními prostředky,“ uvedl starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).Praha 8 podá proti rozhodnutí odvolání k magistrátnímu Odboru stavebního řádu. Než se o odvolání rozhodne, nebude územní rozhodnutí pravomocné.

Směna pozemku nevyšla

Číst dál: Na okraji Bohnic má vyrůst věžák podnikatele Pavla Sehnala. Přijdeme o výhled, bojí se místní

Níže uvedený e-mail který se týká metropolitního plánu poslala Petra Kolínská, z MHMP

Vážení,

děkuji za Vaši účast na setkání k Metropolitnímu plánu 12. 4. 2018 a oceňuji Váš zájem o návrh plánu a aktivní účast na setkání.

V příloze Vám zasílám prezentaci k MPP. Další materiály – Podrobnější harmonogram akcí, přehled zastavení mobilního infostánku, Brožuru Návrh Metropolitního plánu – Otázky0 a odpovědi pro první kolo veřejného projednání lze stáhnout z adresáře zde: https://drive.google.com/open?id=1dwraK-QLE74cnJDKRxnqEjXZVl2lWDqz. Text je součástí stránek http://metropolitniplan.praha.eu.

V souvislosti se zveřejněním oficiálního návrhu nového územního plánu 16. 4. 2018 si dovolím zmínit několik doporučení.

Sledujte webovou stránku pořizovatele (Odboru územního rozvoje MHMP), který je zodpovědný za splnění zákonných náležitostí projednávání návrhu a má informace vždy jako první a věcně správné a přesné. Zde je také nyní návrh plánu ke stažení. http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/odbory/odbor_uzemniho_rozvoje/uzemni_planovani/metropolitni_plan Na úřední desce MHMP pořizovatel zveřejňuje oficiální oznámení a veřejné vyhlášky – viz http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/deska

Hlavní webové stránky města s informacemi k MPP:

  1. Stránky k MPP Odboru územního rozvoje: http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/odbory/odbor_uzemniho_rozvoje/uzemni_planovani/metropolitni_plan
  2. Úřední deska MHMP - http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/deskahttp://metropolitniplan.praha.eu - Stránky hlavního města Prahy, které nabízejí přehled všech potřebných informací k MPP, program akcí, informační brožuru, časté otázky, krátká videa k představení plánu a odkazy na další stránky.

O dalších termínech Vás budeme včas informovat.

S přátelským pozdravem

Petra Kolínská

Náměstkyně primátorky

Radní pro územní rozvoj

Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1

tel.: 236 002 782, 236 002 013

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

https://cs-cz.facebook.com/pkolinska

alcaponeprstVážená kolegyně, vážený kolego z hnutí ANO,pražské primárky jsou završením jedné etapy a příležitostí zamyslet se, co jsme v politice dokázali a kam jako Hnutí směřujeme, nejen na poli pražském, ale i celostátním. Tam jsou pro mě postoje vedení čím dál méně pochopitelné.V posledních měsících vychází stále více najevo, jak je Hnutí ANO model 2018 odlišné od ANO modelu 2013...  Hnutí, které se před 5 lety profilovalo jako protikorupční, liberální, středo-pravicové a proevropské (a sbíralo pravicové voliče zklamané úpadkem ODS a TOP09), dnes spolupracuje s KSČM a Okamurovými extremisty.  Vládě závislé na extremistech z SPD zabránila (k překvapení AB) v téměř finální fázi až nechuť třetiny poslaneckého klubu (Zatímco polovině klubu by tato vláda nevadila...)

Do bezpečnostních funkcí v parlamentu jsou beze studu či skrupulí schvalováni lidé jako "Mlátička" Ondráček, či Koten, člen facebookové skupiny "Pryč z NATO a EU, Rusko je náš opravdový přítel"..  V prezidentské volbě dalo Hnutí velmi účelově podporu Zemanovi, který funguje čím dál bezostyšněji jako Kremelská spojka Vladimíra Putina v Evropě a neváhá se stavět proti našim spojencům v NATO, jak dokládají případy Novičok, Nikulin, či nejnověji Sýrie. Naši partneři ze Západu přitom prezidenta odmítají přijmout a on si to zřejmě vynahrazuje tím, že objíždí sjezdy SPD a KSČM...  To vše jsou symptomy jedné a téže věci - ANO ztratilo jasný názor, zda Česko patří na Západ, nebo na Východ...A to je špatně, protože Západ po desítky let šíří do světa hodnoty jako je úcta ke svobodě jednotlivce a vláda práva - předpoklady prosperity, zatímco pro Východ je stále typická převaha moci státu nad člověkem, korupce a bezpráví.  Kvůli popsanému posunu v názorech a činech, přichází Hnutí v posledních měsících o jednu prozápadně orientovanou osobnost za druhou. Vzpomenete si ještě kdo všechno stál na bilboardech kolem silnic r. 2013 spolu s AB, aby "nalákal" proevropské voliče?Telička je pryč, Zlatuška je pryč, Komárek je pryč. Ministr Stropnický už je zřejmě nepohodlný Zemanovi, takže jeho místo nabízí AB při jednáních ČSSD. Ministr Pelikán vyvolal po kauze Nikulin takový hněv Hradu, že se raději předem vzdal pokračování v příští vládě. A dalšími z jeho motivů bylo zvolení Ondráčka, koketování s SPD, i to, že "většina poslanců ANO nemá žádné ideály, převládl pragmatismus". A tady se kruh uzavírá. Ty nepohodlné Ideály jsou totiž jen jiným označením pro ony Hodnoty, jež bychom měli sdílet se Západem..  Nejde jen o velkou politiku. I na komunální úrovni se projevuje zmíněná ztráta hodnot a ideálů. Vezměme znovu hesla z volební kampaně před čtyřmi lety. V Praze zněla: "Konec trafik.. Prahu řídí nemehla.. Funkční tým na magistrátu, prostě ho postavíme!"Pamatujete?A jaká je realita? Amatérismu a neschopnosti týmu kolem primátorky se smějí všechny sociální sítě. A o trafikách by mohl nejlépe vyprávět šéf buňky ANO u nás na Praze 18, podnikatel a fotbalový trenér Stanislav Nekolný. Nedosti na tom, že oblastní organizaci ovládl klasickým velrybářským stylem, kdy si nechal zapsat mezi členy na Prahu 18 z jiných městských částí celý svůj fotbalový tým, a oblast si tak zřejmě doslova "koupil". Stížnosti naší předsedkyně na RASK byly celý rok ignorovány. Nyní postoupil o krok dále, a posunul se od fotbalu až do dozorčí rady pražské společnosti Operátor ICT, která má na starosti stamilionový projekt Smart Cities - ačkoli jeho znalosti v IT jsou pouze základní, jak sám uvádí..

Číst dál: Předmět: Hnutí ANO na rozcestí? Všimněte si cerného textu uprostřed článku.