Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

 

rozestavena stavba REMIXNoční můra developerů: možná budou muset bourat patra. Češi se učí bojovat s budovami, které ničí okolí jejich domovů. Jen v Praze schválili úředníci skoro tisíc nezákonných úprav územního plánu. „Měl tam stát rodinný dům, ale najednou je možné postavit kancelářský mrakodrap.“ Přesně to umožňovali úředníci pražského magistrátu schvalováním nezákonných úprav územního plánu Prahy.
Číst dál: Příliš mnoho pater

SkokanFiala jpg 500x500 q95 2

 

 
Bývalá místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová byla po prohře v sobotní volbě předsedy strany viditelně rozladěná. V rozhovoru pro Novinky uvedla, že výsledek nepovažuje za férový vzhledem k tomu, co pro ODS udělala. Od delegátů dostala jen 66 hlasů, zatímco vítězný Petr Fiala 437.
Číst dál: Němcová: Nebyl to fér výsledek

                                                         

ufo-eu-eletromerVÁCLAV DANDA se zamýšlí nad smutkem bruselských vládců, kterým krachuje jeden projekt za druhým Pokroková „evropská vláda“ má před jarními volbami do „europarlamentu“ na kahánku, a tak se pokouší ještě narychlo zanechat další stopy v historii krachujícího kontinentu. V umění co nejvíce ožebračit občany v jednotlivých zemích je stále kreativní. Po záplavě dramatických i kuriózních nesmyslů, kterými nás v minulosti pod vedením maoisty Manuela Barrosa oblažovala, aktuálně přichází s nápadem uspořit elektrickou energii zavedením takzvaných "chytrých" elektroměrů.

Číst dál: Další skvělý nápad: „Chytré“ elektroměry jako nový vysavač na miliardy z našich kapes. Spásná...

 

gownmoney03Jedním z nejkontroverznějších nařízení, která od Nového roku začala doléhat na domácí firmy, je ručení za odvedení daně z přidané hodnoty (DPH) při větších platbách. Podle většiny účetních a zástupců firem stát tímto nařízením přenáší odpovědnost za výběr DPH z úředníků na samotné plátce a zbytečně jim zvyšuje administrativní zátěž. Časté změny v zákonech cuchají českým podnikatelům nervy.  „Máme informace o postižených firmách, které musely odvést DPH za dodavatele, který ji neodvedl, a to nemálo peněz, například přes 900 000 korun,“ sdělil Právu předseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR Bedřich Danda. „Stát tímto opravdu přenáší povinnost výběru daně na podnikatele, o administrativní zátěži už vůbec nemluvě,“ dodal. 
Číst dál: Stát začal přenášet odpovědnost za výběr daně na firmy

 

breadSpotřebitelské ceny v prosinci oproti listopadu vzrostly o 0,4 procenta a v meziročním srovnání o 1,4 procenta. Souhrnně za celý loňský rok dosáhla průměrná spotřebitelská inflace výše 1,4 procenta, což je nejnižší hodnota od roku 2009. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Stojí za tím oslabená koruna. Slabší koruna se nejrychleji promítla v cenách potravin a pohonných hmot. Potraviny tak oproti listopadu podražily o 2,2 procenta, pohonné hmoty o půl procenta.
Číst dál: Co stojí za růstem spotřebitelských cen?