Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

SkokanFiala jpg 500x500 q95 2

 

 
Bývalá místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová byla po prohře v sobotní volbě předsedy strany viditelně rozladěná. V rozhovoru pro Novinky uvedla, že výsledek nepovažuje za férový vzhledem k tomu, co pro ODS udělala. Od delegátů dostala jen 66 hlasů, zatímco vítězný Petr Fiala 437.
Číst dál: Němcová: Nebyl to fér výsledek

                                                         

ufo-eu-eletromerVÁCLAV DANDA se zamýšlí nad smutkem bruselských vládců, kterým krachuje jeden projekt za druhým Pokroková „evropská vláda“ má před jarními volbami do „europarlamentu“ na kahánku, a tak se pokouší ještě narychlo zanechat další stopy v historii krachujícího kontinentu. V umění co nejvíce ožebračit občany v jednotlivých zemích je stále kreativní. Po záplavě dramatických i kuriózních nesmyslů, kterými nás v minulosti pod vedením maoisty Manuela Barrosa oblažovala, aktuálně přichází s nápadem uspořit elektrickou energii zavedením takzvaných "chytrých" elektroměrů.

Číst dál: Další skvělý nápad: „Chytré“ elektroměry jako nový vysavač na miliardy z našich kapes. Spásná...

 

gownmoney03Jedním z nejkontroverznějších nařízení, která od Nového roku začala doléhat na domácí firmy, je ručení za odvedení daně z přidané hodnoty (DPH) při větších platbách. Podle většiny účetních a zástupců firem stát tímto nařízením přenáší odpovědnost za výběr DPH z úředníků na samotné plátce a zbytečně jim zvyšuje administrativní zátěž. Časté změny v zákonech cuchají českým podnikatelům nervy.  „Máme informace o postižených firmách, které musely odvést DPH za dodavatele, který ji neodvedl, a to nemálo peněz, například přes 900 000 korun,“ sdělil Právu předseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR Bedřich Danda. „Stát tímto opravdu přenáší povinnost výběru daně na podnikatele, o administrativní zátěži už vůbec nemluvě,“ dodal. 
Číst dál: Stát začal přenášet odpovědnost za výběr daně na firmy

 

breadSpotřebitelské ceny v prosinci oproti listopadu vzrostly o 0,4 procenta a v meziročním srovnání o 1,4 procenta. Souhrnně za celý loňský rok dosáhla průměrná spotřebitelská inflace výše 1,4 procenta, což je nejnižší hodnota od roku 2009. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Stojí za tím oslabená koruna. Slabší koruna se nejrychleji promítla v cenách potravin a pohonných hmot. Potraviny tak oproti listopadu podražily o 2,2 procenta, pohonné hmoty o půl procenta.
Číst dál: Co stojí za růstem spotřebitelských cen?

 

singer-guvernerPETR HÁJEK připomíná, proč bychom neměli připustit, aby byl zapomenut šílený čin České národní banky prostřednictvím nudného seriálu o Babišově vládě Mainstream dokolečka a k uzoufání jednotvárně spekuluje o možných sporech prezidenta Zemana s novou vládní koalicí. Už se to nedá poslouchat, číst, sledovat. Každého normálního člověka musí napadnout: K čemu toto mlácení prázdné slámy má dělat oponu? Možností je řada. Nenápadná zpráva o tom, že se u nás zdražily potraviny o 5 až 8 % mezi nimi zdánlivě nefiguruje. A hlubšími souvislostmi s fantaskním „vlastizrádným“ činem ČNB ze závěru minulého roku, který svévolně znehodnotil českou korunu, se média už vůbec nezabývají.  Dokonce nemluví ani o prvním plánu: Guvernér ČNB Miroslav Singer za tuto „operaci“ získal „prestižní cenu“, kterou právě začínáme v rychle se zdražujících potravinách platit. Takže klasické ticho po pěšině? Naštěstí ne tak docela.
Číst dál: ČNB občanům: Sláva, potraviny konečně zdražují! Václav Klaus: Jde o součást „spiknutí“ bankéřů,...