Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

obcansky zakonikNový občanský zákonník přidal k dosavadním důvodům ještě jeden - marnotratnost nebo zadluženost. Zůstavitel může vydědit nepominutelného dědice, který mu neposkytl pomoc v nouzi, o zůstavitele neprojevuje opravdový zájem, byl odsouzen za trestný čin svědčící o jeho zvrhlé povaze nebo vede trvale nezřízený život. Nový zákoník však přidal ještě jeden důvod: marnotratnost nebo zadluženost.
Číst dál: Nový občanský zákoník - Vydědění

starostoveods02Dlouholetý starosta městské části Praha Kbely a zakládající člen ODS Pavel Žďárský opustil stranu. Spolu s ním odešlo dalších 34 kbelských občanských demokratů. Žďárský to řekl ČTK. Důvodem byl nesouhlas se stavem strany a s jejím dlouhodobým vedením. „Bylo to poměrně bolestné rozhodnutí," poznamenal Žďárský, který v roce 1991 pomáhal ODS zakládat. Svůj odchod zdůvodnil stavem, v jakém se strana v poslední době nacházela, a to v Praze i na celorepublikové úrovni. 
Číst dál: Dlouholetý starosta Kbel Žďárský opustil ODS

 

matepravovedetPřevzato z blogu Václava Urbana z 04. 02. 2014 
Díky bohu se začalo mluvit o skryté, ale reálné chudobě v naší společnosti. Někteří rodiče nemají ani na to, aby zaplatili dětem obědy. Z průzkumu několika pražských škol vyplynulo, že až deset procent dětí neobědvá. Mnoho dětí chodí s ostatními do jídelny, ale nemohou si vzít polévku ani hlavní jídlo – dovolí jim jen napít se čaje… Jejich rodiče nemají na školní obědy peníze! Rodiče těchto dětí nemají ani doma dostatek jídla, aby se děti najedly alespoň tady. V odezvě na tyto zprávy se také zvedla vlna solidarity a nápady jako národní sbírka potravin, nadace, která platí některým žákům obědy, či obecní sbírky. Ve vší úctě, je to chvályhodné, ale myslím si, že v tomto případě to není efektivní řešení problému. Nejrychlejší pomoc by měla přijít s doporučením školním jídelnám, aby dětem bez oběda neodpíraly polévku a chléb. Na to by měla stačit stávající dotace, kterou na žáka jídelna dostává.
Číst dál: Kolik tisíc dětských obědů se dneska rozkradlo?

 
republika neni ani bananovaMarek Vokšay  (vydáno září 2013)
Když jsem 10.1.2012 psal článek na téma darování majetku církvím ani jsem netušil, jak velikou budu mít pravdu se svou lehce konspirační teorií o tom, u koho nakonec skončí majetek, který hodlá Kalousek, Schwarzenberg a spol. církvím darovat. 
Zde nabídnu nejprve k opakovanému přečtení ten starší článek (http://voksay.blog.idnes.cz/c/240324/U-koho-nakonec-skonci-majetek-vraceny-cirkvim.html) .......a pojďme si říci, co se nového "profláklo".
Číst dál: Restituce majetku církví ? Nikoli... je to megatunel!

 

rozestavena stavba REMIXNoční můra developerů: možná budou muset bourat patra. Češi se učí bojovat s budovami, které ničí okolí jejich domovů. Jen v Praze schválili úředníci skoro tisíc nezákonných úprav územního plánu. „Měl tam stát rodinný dům, ale najednou je možné postavit kancelářský mrakodrap.“ Přesně to umožňovali úředníci pražského magistrátu schvalováním nezákonných úprav územního plánu Prahy.
Číst dál: Příliš mnoho pater