Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Zdravé Letňany

Výpis z korespondence pirátů

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jakub.Michalek » 21 pro 2016, 18:41

Dnes mi přes facebook napsal Ondřej Lněnička, bývalý starosta Letňan a zastupitel Letňan, kterého znám z bývalé práce, a upozornil mne na tento rozsudek http://zpravy.idnes.cz/jan-mikulecky-ka ... _krimi_cen a dále uvedl, že za nás zvolený Olaf Deutsch hlasuje pro to, aby tento odsouzený pán setrval v komisi pro transparentnost či co. Požádal jsem Ondřeje Lněničku o zaslání kompletních podkladů a rád bych se podíval, co je na tom pravdy, vzhledem k tomu, že Olaf téměř nechodí na žádné krajské schůze, ani na schůze zastupitelů městských částí ani nás nijak jinak neinformuje. EDIT: Zavolal jsem Olafovi a probral to s ním, pozval jsem ho na příští schůzi KS Praha, kde to probereme.

Jakub Michálek, předseda klubu Pirátů v Zastupitelstvu hl. m. Prahy, místopředseda strany


Vyjádření Olaf Deutsche:

Na jednání, které proběhlo v sídle pražských pirátů  jsem přítomným pirátům vysvětlil, že v době jednání zastupitelstva MČ Praha 18 právě  probíhalo soudní řízení a stále i dnes je exradní Ing.  Mikulecký odsouzen nepravomocně,  proto jsem se k návrhu exstarosty nepřipojil. Dále v průběhu prosince exradní Ing. Mikulecký na svou funkci ve výboru rezignoval a tak již není co řešit.  ( pozn. autora : nebudu persekuovat člevěka,  který není ještě odsouzen)

(pozn. co jsem pirátům neřekl,  nejsem zrovna  příznivec pana Mikuleckého,  což se již mnohokrát projevilo ale nejsem si jist, zda této kauze tak trochu někdo jiný nedopomohl, protože nevěřím, že by Mikulecký udělal takovou totální  blbost.)

 

 

 

 

 

prac s mladezi 01 4-200x138„Pestrá škola“ je taková, ve které jsou zdraví žáci i žáci s různými handicapy. To jsem si kdysi přečetl na jedné webové stránce. Dále tu uváděli, že když zdraví i handicapovaní žáci navštěvují jednu třídu, připravují se tak na budoucí život. Osobně věřím, že pokud je žák postižený fyzicky, ale duševně v pořádku, a má k dispozici asistenta, může absolvovat školní docházku bez větších problémů. Proto jsem pro začlenění takových dětí do běžných tříd. U žáků s duševním problémem si tak jist nejsem. Co se stane, když do třídy přijde jedno více duševně postižené dítě? Zvládne je zkušený pedagog, nebo se stane rušivým elementem,

Číst dál: „Pestrá škola“

J.J. Ryba 2











Letňanské organizace pracující v oblasti kultury, sportu a v sociální sféře čekají každoročně na dotace, které poskytuje Radnice MČ Praha 18. Nastává otázka je tato podpora těchto letňanských organizací dostatečná? Dle daných podmínek jsou granty MČ určené na celoroční činnost organizací, nebo na jejich jednotlivé aktivity.  Číst dál: Dotace pro oblast kultury, sportu a sociální oblasti

metra MHDObyvatelé v Praze 8  na podzim  protestovali proti tomu, že příměstské autobusy končí u stanice metra Ládví. Do té doby jezdily ke stanici metra C Nádraží Holešovice. Podle části obyvatel Prahy 8 se zde zvýšil počet přijíždějících vozů a zhoršuje se i životní prostředí a bezpečnost. Ládví dle mne nemůže na stálo figurovat jako varianta řešení ukončení linek meziměstské dopravy, která patří na autobusové nádraží.

Číst dál: Přesun konečné stanice autobusů z Ládví ke stanici metra C Letňany

matepravovedet

Český fotbal se snu o výstavbě národního stadionu nevzdal. Myšlenku už poněkolikáté oživuje předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta, jenž uvažuje o aréně pro třicet až čtyřicet tisíc diváků za několik miliard korun v Praze-Letňanech. Podobná myšlenka tu však byla už několikrát a nikdy se nerealizovala.  „Už i Slováci v Bratislavě stavějí arénu. V Maďarsku mají snad pět šest nových stadionů, díky nedávnému mistrovství Evropy postavili stadiony v Polsku. Chtěl bych využít euforie z postupu na šampionát,“ uvedl Pelta v rozhovoru pro Lidové noviny.´Předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) už jedná s tureckou investiční společností Odien Group, která má k dispozici pozemky v Letňanech. Stadion by měl mít kapacitu třicet až čtyřicet tisíc diváků. Stál by několik miliard korun a využívat by ho mohly i další sporty, třeba atletika. „V Letňanech je stanice metra i vlaková zastávka, dopravně ideální místo, na rozdíl třeba od Strahova. Takže se o situaci zajímáme, hledáme vhodně prostory a připravujeme potřebné studie,“ pokračoval Pelta pro Lidové noviny.

Číst dál: Myšlenka národního stadionu ožívá, Pelta by chtěl stavět v Letňanech

Strana 26 z 42