Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Zdravé Letňany

Sysli graf 2013b 1024x640Dne 18.3.2018 jsme se obrátili na společnost ARNIKA ve věci budoucí  likvidace oblasti NATURA 2000 na Letňanském letišti.  V jejich formuláři jsme Arniku informovali, že od roku 2008 klesla populace ohroženého sysla obecného na letišti v pražských Letňanech ze stovek jedinců téměř k nule. Dále jsme Arnice napsali, že v roce 2017 byl pozorován již pouze jeden exemplář. Cílem bylo, aby nám nevládka pomohla jak správně reagovat a co by jsme měli dále dělat.  Z níže uvedené odpovědi jsem poněkud překvapen:

Dobrý deň,
bohužial v tomto probléme Vám my pomocť nedokážeme, kedže nikto z nás sa tejto tématike priamo nevenuje.
s pozdravom
Mária Podracká

ukliďte česko 2018Dnes jsme vyvěsili s paní Novákovou na zastávky MHD pozvánky na akci Ukliďte svět - ukliďte Česko v naše případě ukliďte Letňany. Tak snad nás nabude jenom šest jako v roce 2017. Pokud vás nepořádek v Letňanech štve, tak se dostavte a taky by bylo prima když se zaregistrujete na této níže uvedené adrese. Díky spolek Zdravé Letňany. kdyhttp://www.uklidmecesko.cz/event/16842/

Sysli graf 2013b 1024x640Od roku 2008 klesla populace ohroženého sysla obecného na letišti v pražských Letňanech ze stovek jedinců téměř k nule. Loni byl pozorován pouze jeden exemplář,... uvedla mluvčí Agentury ochrany a přírody České republiky (AOPK) Karolína Šůlová.  Ptám se co se ale stane, když se sysel nevzpamatuje a opravdu z Letňan zmizí? Za několik let přijdou Letňany a statut přírodní památky NATURA 2000 a z této lokality se stane pro developery velmi žádaný pozemek. Protože nevíme, jak máme správně a efektivně reagovat, obrátili jsme se dnes na odborníky z české neziskové organizace Arnika, se kterou nás spojuje úsilí za lepší životní prostředí.

Olaf Deutsch, předseda spolku Zdravé Letňany, zastupitel za Pirátskou stranu.

IMGP5334Po Velikonocích proběhne opět velký jarní úklid. Dnem „D“, kdy se v rámci kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko bude uklízet v celé republice, je letos sobota 7. dubna. Uklízet nepořádek, zejména v přírodě, je výhodné brzy na jaře, kdy jsou odpadky dobře vidět. Tak jako v loňském roce jsme se jako spolek Zdravé Letňany do akce opět přihlásili. Stejně jako v roce 2017 poskytne Městská část Praha 18 všem nahlášeným, rukavice, pytle na odpad a hlavně v pondělí po akci veškerý odpad odveze a zlikviduje.  Pokud by jste se  chtěli přihlásit jako dobrovolníci, tak nejlepší je se nahlásit a registrovat přímo na webových hlavního organizátora  kde je již založen  odkaz na akci v Letňanech: http://www.uklidmecesko.cz/event/16842/

Pokud máte zájem pomoci ale nechcete se registrovat, stačí poslat e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kde stačí pouze napsat kolik lidí se akce účastní.

Budeme uklízet: v Kolonii  u Avie, na sídlišti v okolí ulic Krausova,  Tupolevova, Veselská, pokud nás bude hodně budeme  uklízet i jiné prostory. Kdy a  kde se sejdeme:  v sobotu 7. dubna.2018 v 9:30 hodin u autobusové zastávky MHD Krausova, (u sídliště) ulice Veselská, Praha 18 - Letňany. (naproti prodejně LIDL)

Těšíme se na Vás

S pozdravem

Natálie Novákova, Zdravé Letňany z. s.    a  Olaf Deutsch,  Zdravé Letňany z. s. , zastupitel za Pirátskou stranu

Kompletní informaci k akci:

Typ úklidu: jedná se o úklid organizovaný organizací:

Název zaregistrované organizace: Spolek Zdravé Letňany z. s.

Kontaktní osoba: Natálie Nováková, člen spolku Zdravé Letňany z. s.

Začátek akce: 07.04.2018 09:30 hodin Předpokládaný konec akce: 07.04.2018 12:00 Popis místa srazu (adresa): u autobusové zastávky Krausova Budeme uklízet: na Kolonce na sídliště v okolí ulic Krausova Tupolevova Veselská Web akce: http://www.uklidmecesko.cz

související články:

htthttp://www.zdraveletnany.cz/index.php/klub-vv-praha18/nae-aktivity/1621-uklidme-cesko-nasli-jsme-i-pomucky-narkomanu

p://www.zdraveletnany.cz/index.php/klub-vv-praha18/nae-aktivity/1704-uklidme-svet-uklidme-cesko-podekovani

http://www.zdraveletnany.cz/index.php/klub-vv-praha18/nae-aktivity/1704-uklidme-svet-uklidme-cesko-podekovani

 

barevn letnany 2Na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím  jsme dnes zažádali úřad MČ Praha 18  o informaci v jakém stádiu (podání územního či, stavebního rozhodnutí atd.) je budoucí výstavba na pozemcích 757/70 a 757/69 v k.ú. Praha Letňany, tedy současná parkoviště mezi ulicemi Veselská, Jančova a Ivančická. Dále jsme požádali o  informaci o jaký typ zástavby je na těchto pozemcích možný, jaký je aktuální výškový nebo objemový limit, atd. Informace  bude  určená pro přiznivce našeho spolku, který se obává budoucí stavební aktivity na výše uvedeném parkovišti, které se rozkládá na pozemcích 757/70 a 757/69 v k.ú. Praha Letňany.

 

Strana 23 z 42