Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Zdravé Letňany

panelk barevn letanyMČ Praha 18 zveřejnila novou sociodemografickou studie. Socio-demografickou studii 2018  Letňan vypracovala pro městskou část  Společnost Výzkumy Soukup Praha 18.
Studii najdete: ZDE

Názor předseda spolku Zdravé Letňany :

Číst dál: Socio-demografická studie 2018

sysel obecny 107 150x150Včera jsme  se  obrátili níže uvedeným e-mailem  na správce záchranného programu pro sysla Mgr. Jitku Větrovcovou, z Agentury ochrany přírody a krajiny,  která  jistě zodpoví na náš  dotaz.

Vážená paní Větrovcová,

dle informace  od Agentury ochrany a přírody České republiky (AOPK) Karolína Šůlová.

Zdroj:https://www.novinky.cz/domaci/462750-maskot-prazske-olympiady-zrejme-vymrel-v-letnanech-videli-uz-jen-jednoho-sysla.html   jsme se dozvěděli, že od roku 2008 klesla populace ohroženého sysla obecného na letišti v pražských Letňanech ze stovek jedinců téměř k nule. Loni byl pozorován pouze jeden exemplář, (uvedla mluvčí Agentury ochrany a přírody České republiky (AOPK) Karolína Šůlová). Jako předseda spolku Zdravé Letňany z. s.  a opoziční zastupitel MČ Praha 18 Letňany za Pirátskou stranu se domnívám, že je potřeba všemi prostředky zajistit aby  populace letňanských syslů v Letňanech nevyhynula.  Rozhodli jsme se ,  že nejdříve uděláme místní šetření a pokusili by jsme se zjistit kolik syslů letošní jaro v letňanské kolonii  ještě žije. Žádáme Vás proto, jako správce záchranného programu pro sysla o  informaci, součinnost a zaslání správné metodiky jak se místní šetření  zjištění aktuálního počtu populace syslů provádí.

Děkuji za odpověď.

Olaf Deutsch

předseda spolku Zdravé Letňany z. s.

Zastupitel MČ Praha 18 za Pirátskou stranu

element letnany

D O P O R U Č N Ě

Česká inspekce životního prostředí Oblastní inspektorát                                                      

Ing.  Petr Králíček                                              

Wolkerova 40/11                                                       še

160 00 Praha 6 Praze dne  1. 3. 2015

Věc:  Podmět pro řízení ve věci ochrany zeleně

Vážený pane, podáváme podmět k zahájení řízení ve věci ochrany zeleně v tomto případě vzrostlých stromů na pozemku 629/252 v katastrálním území Letňany,  Praha 9. Na pozemku se nachází celkem 40 stromů, z toho 33 vzrostlých lip ve stáří cca 35 let. Všechny lípy mají ve výšce 130 cm obvod větší než 80 cm. Koruny stromů zasahují 4 mb nad parkoviště na pozemku 629/138. Více než polovina stromů bude pravděpodobně pokácena, nebo budou nenávratně poškozeny při plánované výstavbě polyfunkčního domu Junion  na stávajícím parkovišti na pozemku 629/138,  protože základy plánované stavby jsou na hranici pozemku.

S pozdravem

Olaf Deutsch předseda sdružení  Zdravé Letňany o.s. Kopřivnická 614, 199 00 Praha 9 Korespondenční adresa:

Olaf Deutsch,  Choceňská 158, 199 00 Praha 18 Přílohy: Stanovy sdružení Zdravé Letňany o. s. Místní specifikace žádosti: Územní obvod MČ Praha 18 – Letňany

Číst dál: Podmět pro řízení ve věci ochrany zeleně

20180407 111234

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuto sobotu  proběhl v Letňanech opět velký jarní úklid, uklízel se nepořádek, na sídlišti ale v letňanské přírodě. Stejně jako v loňském roce jsme se jako spolek Zdravé Letňany do akce opět přihlásili a oslovili veřejnost ale i všechny zastupitele. Za letňanské zastupitele se akce účastnil pan Ondřej Mifek a Olaf Deutsch. Hlavní organizátorkou byla stejně jako v roce 2017 paní N. Nováková, která vykomunikovala s radnicí Městské části Praha 18 materiální pomoc v podobě rukavic a  pytlů na odpad a odvoz odpadu. Pytlů na odpad ale bylo málo a hlavně byly z velmi nevhodného materiálu. Celkem se akce účastnilo 10 dobrovolníků, kteří uklidili v Kolonii u Avie jednu černou skládku, prostor celé kolonie a okolí ulic Krausova a ochranný val u ulice Tupolevova. Celkem se nasbíralo 30 velkých pytlů odpadu, které byly na náklady letňanské radnice odvezeny k likvidaci.

Zdravé Letňany z. s.

KočičkyJsou tu Velikonoce, opravdu,   všem proto přejeme teplejší počasí a samozřejmě i bohatou nadílku!              A ženám a dívkám šetrné pomlázkové zacházení…

 
Zdravé Letňany z.s. 

Strana 22 z 42