Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Práce v zahraničí

obcanspolecnost_01_5-150x117Společnost Telefónica již po druhé hledá 40 mladých a talentovaných studentů vysokých škol, kterým v rámci Internship programu umožní začlenit se do týmů napříč celou společností. Studenti tak získají reálné pracovní zkušenosti a možnost realizovat se na zajímavých projektech.Studenti vysokých škol, kteří se stanou součástí  Internship programu, získají možnost pracovat v jednom z týmů napříč celou společností, např. v oddělení marketingu, financí, HR nebo IT. Budou mít příležitost zúčastnit se řady školení, workshopů a exkurzí. Každý účastník programu dostane závěrečné hodnocení a certifikát. Nejlepším studentům bude od společnosti Telefónica nabídnuta pracovní pozice na plný úvazek.Délka Intershipu a podmínky účasti Placená stáž Internship programu trvá 12-18 měsíců na konkrétní pozici v rozsahu max. 20 hodin týdně. Zapojit se mohou studenti 3. a 4. ročníků vysokých škol, kterým zbývá minimálně rok do konce studia a mají velmi dobrou znalost anglického jazyka.
Výběrové řízení
Zájemci o účast v Internship Programu procházejí dvoukolovým výběrovým řízením. V prvním kole je nutné absolvovat online testy a telefonický pohovor s náborovým specialistou. Druhé kolo probíhá formou Assessment Centra, kde probíhají psychologické testy, prezentace případové studie a osobní pohovor s budoucím nadřízeným. Část druhého kola je v anglickém jazyce.
Zdroj: NICM

mladezeu_02_3Plánujete si zpestřit léto zajímavými zážitky ze zahraničí a neutratit moc peněz? Workcampy v zahraničí vám to umožní! INEX-SDA i Tamjdem spustily přihlašování na workcampy pro rok 2013! Neváhejte a vybírejte, volná místa rychle mizí.

 
Workcampy jsou krátkodobé mezinárodní dobrovolnické projekty určené jednotlivcům. Workcampy se konají téměř ve všech zemích světa, trvají většinou 2 - 3 týdny a jsou zaměřené na nejrůznější oblasti: ekologie, archeologie, stavební rekonstrukce různých objektů, práce s dětmi, lidmi s postižením apod. 
 
Jak probíhá práce na workcampech?
Mezinárodní skupina dobrovolníků (většinou 1 maximálně 2 účastníci z každé země) pracuje společně cca 5h denně na stanovených úkolech. Od dobrovolníků se očekává především zájem o věc. Odbornost či kvalifikace v oblasti zaměření projektu není zpravidla vyžadována.
 
Kdo se může zúčastit?
Podmínkou bývá věk nad 18 let, ale některé projekty jsou i pro mladší zájemce  (např. workcampy v ČR). Podmínkou účasti na workcampech je znalost jazyka (většinou angličtiny) tak, abyste se domluvili.
 
Kolik to stojí?
Poplatek za účast se pohybuje od 900 do 3000Kč.

Podrobné informace neleznete na strámkách jednotlivých vysílajících organizací:

INEX-SDA
www.inexsda.cz
 Tamjdem
www.tamjdem.cz

Zdroj: NICM

Evropská dobrovolná služba - příležitst pro vás
Přinášíme nabídku volných míst Evropské dobrovolné služby (EVS). Uzávěrka přihlášek je již v březnu!

jobs

Zdroj: NICM

.Další informace najedete na NICM

vzdelani_zahranici_01_6Nabízíme 2 volná místa pro české účastníky na mezinárodním školení Exploring New Shores v termínu 22.4. – 28.4.2013  v krásné oblasti Beskyd v ČR.Tématem školení je osobní rozvoj a rozvoj komunikačních dovedností - jak reaguju na změny, co jsou priority v mém životě atd., aktivity outdoor i indoor. Školení je v angličtině, určeno hlavně pro pracovníky s mládeží, ale otevřené v podstatě komukoli z ČR starší než 18 let. Účastníci školení budou ze Španělska, Itálie, Irska, Holandska, Izraele, Palestiny, Egypta a ČR. Účastníci platí 40 Eur účastnický poplatek, jídlo a ubytování na místě hrazeno z projektu. Přihlášky vyplňujte do 28.2. zde: http://goo.gl/ga0jp . Dotazy můžete posílat na email:  exploringnewshores(zavináč)gmail.com Organizuje občanské sdružení Petrklíč help, o.s. za finanční podpory Evropské unie programu Mládež v akci.

Akce v ICM   19 Únor, 2013 
Chystáte se po škole vycestovat do zahraničí? Zúčastněte se přednášky, kde vám podáme bližší informace o stážích, práci na farmách a dalších programech pro mladé. Přijďte ve středu 27. 2. 2013 od 17:00 do NICM. Ve spolupráci s agenturou Student Agency jsme pro vás připravili přednášku o možnostech uplatnění absolventa v zahraničí. Dostanete od nás tipy, jakým způsobem lze vycestovat za pár korun do zahraničí, co všechno je pro to potřeba udělat, kdy začít s vyřizováním formalit a podobně. Těšíme se na vás!