Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

prac s mladezi 01 4-200x138Rozhoduješ se, kam jít na vysokou? Chceš vědět, jak je studium náročné, jestli v rámci něj můžeš vyjet do zahraničí, nebo jak se s vybraným oborem uplatníš na trhu práce? Tak neváhej a přijď na akci „Povídej mi o výšce“, kterou pořádá Národní parlament dětí a mládeže (NPDM) 10. listopadu od 13 do 17 hodin v prostorách Evropského domu na Jungmannově ulici v Praze 1. Číst dál: Nevíš, na jakou výšku? Promluv si o tom přímo se studenty. Akce Povídej mi o výšce.

banner statni maturita 103315385Jak bude vypadat státní maturita v roce 2017? Seznamte se s novinkami u státní i profilové maturity, stáhněte si vzorové i ostré testy CERMAT, zjistěte informace o termínech, obsahu a kritériích hodnocení společné části státní maturity pro letošní rok. Jak postupovat v případě, že maturitu neuděláte, jak a kde požádat o přezkoumání průběhu a výsledku zkoušky, jak je to s opravnými zkouškami.

Zdroj a další informace nejdete :zde

 

 

 

 

ŠermířkyZákon si klade za cíl zvýšit transparentnost poskytování podpory sportu z veřejných prostředků. Za tímto účelem se kromě výslovného zakotvení oblastí, na něž lze státní podporu sportu poskytnout, zavádí rejstřík sportovních organizací a sportovců, jenž bude evidovat údaje o sportovních organizacích, které jsou žadateli o podporu ze státního rozpočtu, a v nich působících aktivních sportovcích. „Novela zákona přináší lepší podmínky pro přístup k finančním prostředkům pro sportovní kluby, sportovní svazy, zavádí rejstřík, který by nám měl zajistit lepší strategické plánování,“ říká k upravené normě ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Podstatným prvkem právní úpravy je proto strategické řízení podpory sportu, tak aby se podrobněji, či nově, vymezily koncepční dokumenty v oblasti sportu jak na celostátní úrovni, tak na úrovni samospráv. Návrh dále směřuje k přizpůsobení právní úpravy mezinárodním závazkům České republiky, k většímu zohlednění veřejné a zdravotní prospěšnosti sportu, jakož i přihlíží k potřebám sportovního prostředí. Z hlediska uplatňování veřejného zájmu je jedním z významných přínosů zákona zavedení zákonné reglementace pořádání významných sportovních akcí v České republice, aby se mimo jiné předcházelo neúčelnému vynakládání veřejných prostředků. Podstatným prvkem právní úpravy je důraz na strategické řízení podpory sportu. Zákon počítá například se zvýšením adresnosti a transparentnosti podpory sportu ze státního rozpočtu, Národní rada pro sport jako poradní orgán ministerstva školství, i když není součástí Zákona na podporu sportu, je důležitým článkem pro MŠMT, který napomůže k větší transparentnosti financování sportu. Tento zákon přispěje ke zkvalitnění sportovního prostředí v ČR.

Zdroj: NICM

 

 

 

 

škola maturity

Díky dobrovolníkům je pravděpodobné, že se podaří získat výsledky všech úloh tří nejčastěji psaných maturitních testů. Kdyby žadatelů přibylo, pravděpodobnost by se ještě zvýšila. 

Číst dál: Tisková zpráva: Počet registrovaných na stránce věnované maturitním datům přesáhl pět set

mladá holkaSeznamte se s novinkami u státní i profilové maturity v roce 2016. Stáhněte si vzorové i ostré testy CERMAT, zjistěte informace o termínech, obsahu a kritériích hodnocení společné části státní maturity pro letošní rok. Jak postupovat v případě, že maturitu neuděláte, jak a kde požádat o přezkoumání průběhu a výsledku zkoušky, jak je to s opravnými zkouškami. Číst dál: Státní maturita 2016