Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Investiční akce

Element Letnany pohled shoraPředstavujeme Vám stavbu   ELEMENT  Letňany  =  celkem 107 bytů

Jedná se o bytový dům umístěný v Tupolevově ulici. Dům má dle projektu tři vchody a vybudováno bude celkem 107 bytů. K dispozici jsou bytové jednotky s dispozicí od 1+kk, které jsou považovány za tzv. startovací bydlení, až po 3+kk určené nejen pro mladé rodiny s dětmi. Nechybí ani dostatečné množství parkovacích míst nebo sklepní prostory. V budově je umístěna také kolárna a kočárkárna. Výstavba projektu, jehož developerem je Geosan Development, bude zahájena v lednu 2018. Předpokládaným termínem dokončení je konec roku 2019, budoucí obyvatelé domu by se tak mohli nastěhovat počátkem roku 2020.

ELEMEN Letňany

Více info: https://www.element-letnany.cz/ 

matepravovedetÚzemí areálu bývalého strojírenského podniku Avia na okraji Prahy 18 patří svou rozlohou (více než 60 hektarů) mezi pět největších transformačních oblastí v Praze. Je tedy o dost větší než například rozvojové lokality bývalých nádraží Bubny či Žižkov. Jedná se o pozemky a budovy v Letňanech mezi ulicí Veselská a železniční tratí Praha-Všetaty, které jsou dnes z větší části nevyužívané. Odien má v úmyslu území revitalizovat, svůj plán s městem poprvé konzultoval před deseti lety. Investor si nechal u libereckého architektonického ateliéru SIAL zpracovat studii jako podklad pro změnu územního plánu, která je aktuálně v procesu pořizování. Bez ní nemůže začít stavět. Záměrem je vytvořit na místě dnes již nevyužívaných objektů plnohodnotnou městskou čtvrť včetně občanské vybavenosti a pracovních příležitostí. "Území je vhodné pro plánovanou revitalizaci. Menší část lokality je vyhrazena pro výrobu, sklady a služby," říká Kateřina Glacnerová z tiskového oddělení pražského Institutu plánování a rozvoje. Očekává se, že pražští zastupitelé schválí změnu územního plánu v průběhu letošního druhého čtvrtletí. Záměr, který umožní přestavbu průmyslového areálu na polyfunkční čtvrť, patří mezi 18 celoměstsky významných změn. Ty se projednávají v jednom balíku. V Letňanech je podobným územím ještě bývalý průmyslový areál Letov společnosti Accolade, který se však transformuje postupně a výroba a sklady v něm nadále zůstanou.

Prostor bývalé Avie byl několik desítek let zatěžován průmyslovou výrobou, a proto musí Odien počítat s odstraněním ekologických zátěží. Městské části Praha 18 se přitom nelíbí, že v části areálu se počítá s výrobou i do budoucna. "My s tím zásadně nesouhlasíme, jsme v tomto směru v těžkém střetu s metropolitním plánem," říká starosta Ivan Kabický. Městská část se obává zvýšení kamionové dopravy. Záměr investora připomínkovala, požadovala například snížení výšky plánovaných budov.

Číst dál: Odien má v úmyslu území revitalizovat areál AVIE

aviaFirma vznikla v roce 2004. Zviditelnila se zejména koupí a následným prodejem výrobce aut Avia. Dnes Odienu patří rozlehlý areál, kde se vozy dřív vyráběly. Skupina také několik let vlastnila a řídila jednu z největších českých cestovních kanceláří, Čedok.Odien spravuje aktiva ve výši 470 milionů eur (přes 12 miliard korun), většinu z nich v úvěrových pohledávkách, které odkupuje skrze svoji větev private equity investic. Podstatnou část prostředků investuje do nemovitostí, firma je rovněž aktivní v oblasti distribuce dodávek energií. Společnost působí především v Česku, Chorvatsku a Turecku. V Praze patří mezi největší vlastníky pozemků. V Letňanech staví projekt Rezidence Veselská, který po dokončení nabídne téměř 500 bytů.

Zdroj: ZDE

Číst dál: Představení společnosti Odien Group - investor areálu AVIE

doprava v Letňanech

DSCN6425Zajímá Vás  jaké se připravují  v Letňanech stavení investice, přijďte proto 19. 2. 2018 v 18.00 hodin, protože se koná  veřejná prezentace "Návrhu Metropolitního plánu"     a to  z pohledu MČ Praha 18.  Veřejná prezentace a diskuze s občany na téma návrhu Metropolitního plánu má za cíl seznámit veřejnost s podstatou plánu a pořizovacím procesem a stanovit priority Letňan při územním plánování. Akce se koná v Obřadní síni MČ Praha 18, Bechyňská 639. 

Zdroj a další informace: letnany.cz

 

Strana 10 z 21