Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

isic 0Ať už jste na střední či na vysoké škole, máte možnost zařídit si ISIC kartu. Jejím hlavním účelem je poskytování slev, identifikace a potvrzení statusu studenta. Níže vám přinášíme tipy, kde si tuto výhodnou kartu můžete také pořídit. Na ISIC má nárok student střední i vysoké školy.  Na ISIC kartu má nárok student jakéhokoliv věku, pokud studuje na střední škole či je zapsán v denní formě studia na škole vysoké. Průkaz platí 16 měsíců a jeho cena je 300 korun. Za další prodlužování platnosti karty se platí 150 korun.
 
Vyřízení školou
Existují tři hlavní cesty, jak si ISICa pořídit. Prvním z nich je získání karty prostřednictvím školy. Některé školy totiž ISIC kartu vydávají automaticky. Toto je pro studenta zřejmě nejjednodušší cesta. Drtivá většina škol však přímé vyřízení ponechává na studentech.
 
Prodejní síť
Prodejních sítí, kde si můžete ISIC kartu nechat zhotovit, je mnoho a jsou dostupné v každém větším městě.
 
Chcete-li si ji tedy zařídit osobně, potřebujete k tomu žádost o vystavení karty, již po jejím vyplnění musí potvrdit škola. Dále  přiložíte svůj doklad totožnosti, to je platný občanský průkaz nebo pas, a k tomu fotografii pasového formátu, kterou budete mít na ISIC kartě po zbytek studia. Některé školy však zdarma nabízejí možnost přefocení se. Na ISIC kartě fotografie sice zůstane, ale změní se v internetovém informačním systému.
 
Internet
Zařídit si vše lze i přes internet. Na oficiálních stránkách ISIC karty si stačí stáhnout formulář, vyplnit ho a následně znovu naskenovat do počítače spolu s kopií občanského průkazu, fotografií do pasu a také potvrzením o studiu.
 
Poplatek se platí převodem na účet a na ISIC kartu již můžete čekat z pohodlí domova, kam vám v co nejkratší možné době dorazí.
Zdroj: NICM