Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

letit  2V areálu Letiště Praha Letňany se bude konat v sobotu 7. září 2013 čtvrtý ročník akce s názvem Den Letiště Praha Letňany. Určena je pro všechny Pražany, kteří chtějí strávit se svojí rodinou víkendový den v originálním a neobvyklém prostředí v těsném kontaktu s letadly a vším, co s nimi souvisí.

Den Letiště Praha Letňany není běžným leteckým dnem, jak jej známe z jiných měst. Vedle programu „standardních“ leteckých ukázek bude lze shlédnout množství raritních letadel, včetně letounů historických a sportovních. Představí se kluby vojenské historie, které přímo na ploše letiště vybudují dobové vojenské kempy, jejichž součástí budou i letouny spojené s konkrétním obdobím a armádou. Se svými bojovými ukázkami se poprvé představí i jednotka Aktivní zálohy Armády České republiky. Konkrétně to bude Středočeská rota AZ, která v nedávné době aktivně zasahovala při povodních na území hl. m. Prahy. Akce se koná ve spolupráci s Aeroklubem Praha Letňany, který letos oslaví 65 let své činnosti. Další významnou akcí, která v rámci 4. Dne Letiště Letňany proběhne, je Setkání pilotů a sportovních letadel LAA ČR. Tedy pilotů a letadel, patřících k Letecké amatérské asociaci ČR, dnes největší organizaci sdružující sportovní a rekreační letce v České republice.

Vstup pro všechny návštěvníky je zdarma!

poznámka: je škoda, že na stejnou dobu naplánoval úřad MŠ Praha 18  akci Rozlučte se s prázdninami - kde asi udělali soudruzi z NDR chybu 

Zdroj: letnany.cz