europass-200x150Od června 2013 najdete na adrese www.europass.cz graficky nově upravený web s aktuální strukturou dokumentů Europassu. Můžete si zde vyplnit on-line životopis i evropský pas dovedností. Dozvíte se tu i informace o jednotlivých dokumentech Europassu – jak je získat, proč je dobré si je pořídit a při jakých příležitostech je využijete.

Najdete zde vzorové příklady vyplněných dokumentů a pokyny k jejich vyplnění.

Ze zpětné vazby, kterou k začátku července vyplnilo již 210 pedagogů, ředitelů a dalších zástupců středních škol a učilišť vyplývá, že jsou s novým webem Europassu, jeho grafikou a přehledností, velmi spokojeni. Najdou tam všechny informace, které potřebují a informace jsou pro ně srozumitelné. Pokud máte zájem vyjádřit se k nové podobě stránek europassu www.europass.cz a máte nějaký návrh na zlepšení nebo jiný podnět, vyplňte prosím krátký dotazník.

Obliba dokumentů Europassu v Evropě stále roste
Dokumentu Europassu využívají desítky milionů lidí v celé Evropě. Nejvyužívanějším je životopis, který za dobu existence Europassu od roku 2005 on-line vyplnilo nebo stáhlo z webu celkem více než 43 milionu lidí v celé Evropě.

Více informací naleznete ZDE.

Zdroj: NICM