Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

prace 02 2-200x280Někteří Češi v zahraničí během svého pobytu vyloženě přežívají. Nejsou spokojeni s výší výdělku a stěžují si, že nemají dost financí na zábavu a proto raději zůstávají po práci doma. To ale přece není důvod, kvůli kterému jste do zahraničí přijeli?
 
Čas v zahraničí je nutné využít na 100%
 
A nejlépe využít s rodilými mluvčími nebo cizinci z rozvinutých neslovanských zemí. Potom pro Vás teprve bude mít pobyt smysl. Najděte si práci, kde bude většina rodilých mluvčích. Po práci žádný internet a Skype s kamarády z ČR, ale posezení nebo sport s kamarády ze zahraničí. Setkal jsem se už s lidmi, kteří strávili v zahraničí několik let a stejně nejsou schopní zvládnout základní situace, jako je zřízení bankovního účtu. Proč? Protože celou dobu jsou zavření s Čechy, Slováky, Poláky, Rusy. Bylo pro mě vždy těžké pochopit, jak může někdo vyrazit do zahraničí a první co dělat je hledat v okolí další Čechy / Slováky, nebo dokonce zakládat vlastní komunitu. Do zahraničí jedete proto, abyste poznali právě tu cizí kulturu, získali přátelé z celého světa, naučili se jazyk a nikoliv zanesli vlastní kulturu do cizí země – potom ztrácí váš pobyt jakýkoliv smysl. 

 

 
Kde hledat přátele? 
 
Když jsem naposledy vyprávěl tuto teorii, setkal jsem se s otázkou: „A jak mám asi v cizí zemi najít nějaký kamarády? Nooo, ukaž se!!“ A je to překvapivě jednoduché. Např. v USA je běžné, že se 3 lidi seznámí při čekání na autobus. V Kanadě se na vás na ulici všichni usmívají, o asijských zemích ani nemluvě. Seznamování je mnohem snazší než v ČR. Seznámit se můžete naprosto kdekoliv. Nejlepší je to:  
V práci, ve škole, na jazykovém kurzu, na výletě
Ve velkých evropských městech je vždy organizace sdružující mezinárodní obyvatele – např. International Society (tyto organizace pořádají i výlety)
Projeďte aktuální setkání na meetup.com - často vás překvapí, co vše se kolem Vás děje. Jsou zde organizovány party, sportovní akce od fotbalu po jogging, případně i business konference. Většina akcí je zdarma nebo za symbolický poplatek. 
Party, hospody, bary – v zahraničí máte obrovskou výhodu – jste zajímaví už tím, že jste cizinci. Využijte toho :)
Agentura Czech-us zajišťuje zejména krátkodobé pobyty, tj. 1 týden – 2 roky. Chceme, abyste vylétli z této skořápky, poznali svět, získali zkušenosti a poté se vrátili zpět domů obohaceni právě o tyto zkušenosti, které vám pomohou najít dobré zaměstnání, případně i vybudovat vlastní společnost. Chceme, abyste v zahraničí STUDOVALI – BAVILI SE – PRACOVALI – CESTOVALI a hlavně... ŽILI a UŽÍVALI!