Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Ve dnech od 16. do 19. května 2013 se na Výstavišti Praha - Holešovice uskuteční 19. mezinárodní knižní veletrh a literární festival pod záštitou ministryně kultury ČR, primátora hlavního města Prahy a starosty MČ Praha 7.
 
svet knihy-200x133Svět knihy je největší knižní akce v České republice, kam přijíždějí vystavovatelé a hosté z více jak 30 zemí a regionů celého světa. Během čtyř dní se mohou návštěvníci seznámit s takřka kompletní českou produkcí, po loňském úspěšném návratu antikvářů, se letos plánuje rozšíření jejich prezentace na veletrhu. Čestným hostem letošního ročníku bude Slovensko, jež v roce dvacátého výročí našeho rozdělení chystá pro návštěvníky atraktivní program zahrnující čtení slovenských autorů, výstavy, debaty i zajímavé soutěže.
 
Hlavní témata veletrhu:
Rozmanité cesty poezie
Čteme jedním dechem aneb Když se řekne bestseller
Bloger spisovatelem, spisovatel blogerem
Veletrh Svět knihy Praha je populární mezi širokou čtenářskou veřejností – pravidelná návštěvnost se pohybuje kolem 40 000. Pořadatelé nabízejí v rámci literárního festivalu celou řadu pořadů - odborných seminářů a konferencí, ale i setkání se spisovateli a autorská čtení, prezentace nakladatelských domů, oceňování edičních a tvůrčích počinů. Součástí doprovodného programu jsou i filmová a divadelní přehlídka Svět knihy ve filmu a Svět knihy na jevišti, kde se prezentují díla inspirovaná literárními předlohami.
 
Bližší informace o otevírací době a cenách vstupného na veletrh zjistíte ZDE.
 
Zdroj:  NICM