Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Nečasova strana představila ohňostroj slibů. Sází snad na to, že drtivou většinu voličů láká vše, co je laciné a povrchní?
KOMENTÁŘ Istvána Léka / Jen malá strana má malé cíle. Zřejmě pod tímto heslem zahájila ODS jakési zkušební předkolo kampaně pro příští sněmovní volby. Výkonnou radou schválená Agenda 2014, jejíž součástí je osmihlavňový ohňostroj slibů, má za cíl vylepšit katastrofální obraz strany u veřejnosti a v parlamentních volbách získat druhé místo.
starostoveods02Když však hovoříte s občanskými demokraty, zjišťujete, že v ODS se najdou i tací, kteří stále ještě sní dokonce o vítězství nad sociální demokracií! Zvláště když stínový ministr financí a politický analfabet Jan Mládek dal svými slovy české pravici křídla. Vidí však ODS vlastní šance reálně? O mnoho hůře být nemůže Skeptici přirovnávají vedení ODS k Cikánovi, který chce na trhu prodat svého koně. Jenže nějak se mu nedaří. Různí zájemci ho vyzkoušejí, kůň se vždy slibně rozběhne, ale pokaždé tvrdě narazí hlavou do zdi. „Hele, není ten kůň náhodou slepý?“ ptají se potenciální kupci. „Ne, není slepý, je jen odvážný,“ odpovídá Cikán. Odvaha je důležitá vlastnost, jež ovšem sama nestačí. Jedná se tedy skutečně o nový start ODS? Nebo jen o zoufalou snahu zaslepené a upadající strany bez nových tváří naposledy se nadechnout a doufat, že volič zapomíná, že všechno spolkne? Odvaha nechybí vedení ODS ani ve chvíli (a to je v pořádku), kdy je s činností Nečasovy vlády podle průzkumu CVVM nespokojeno už 89 procent lidí. Různé volební preference dávají straně od 8 do 15 procent, tedy ji řadí těsně za KSČM, někdy o chlup nad ni. V jiném ohledu odvaha chybí: stále se jí nedostává politikům, kteří by v případě nejhoršího mohli Petra Nečase sesadit z čela ODS, tedy Martinovi Kubovi, Jiřímu Pospíšilovi či Bohuslavovi Svobodovi. Nač tito potenciální lídři čekají? Aby bylo ještě hůře?
Zdroj a další informace zde Česká pozice 
Agenda 2014 zde