mladezeu_02_3Plánujete si zpestřit léto zajímavými zážitky ze zahraničí a neutratit moc peněz? Workcampy v zahraničí vám to umožní! INEX-SDA i Tamjdem spustily přihlašování na workcampy pro rok 2013! Neváhejte a vybírejte, volná místa rychle mizí.

 
Workcampy jsou krátkodobé mezinárodní dobrovolnické projekty určené jednotlivcům. Workcampy se konají téměř ve všech zemích světa, trvají většinou 2 - 3 týdny a jsou zaměřené na nejrůznější oblasti: ekologie, archeologie, stavební rekonstrukce různých objektů, práce s dětmi, lidmi s postižením apod. 
 
Jak probíhá práce na workcampech?
Mezinárodní skupina dobrovolníků (většinou 1 maximálně 2 účastníci z každé země) pracuje společně cca 5h denně na stanovených úkolech. Od dobrovolníků se očekává především zájem o věc. Odbornost či kvalifikace v oblasti zaměření projektu není zpravidla vyžadována.
 
Kdo se může zúčastit?
Podmínkou bývá věk nad 18 let, ale některé projekty jsou i pro mladší zájemce  (např. workcampy v ČR). Podmínkou účasti na workcampech je znalost jazyka (většinou angličtiny) tak, abyste se domluvili.
 
Kolik to stojí?
Poplatek za účast se pohybuje od 900 do 3000Kč.

Podrobné informace neleznete na strámkách jednotlivých vysílajících organizací:

INEX-SDA
www.inexsda.cz
 Tamjdem
www.tamjdem.cz

Zdroj: NICM