Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje mimořádný dotační program, který je určen na výdaje spojené se zajištěním a realizací aktivit, které poskytují podporu a pomoc dětem a mládeži s cílem předcházet sociálnímu vyloučení a odstraňovat jeho důsledky.
msmtProgram reaguje na potřebu předcházet možným problémům, které vznikly např. v průběhu roku 2012 v oblasti Šluknova a severní Moravy. Je určen pro organizace pracující s dětmi a mládeží. Podpora bude zaměřena především na pravidelné a dlouhodobé činnosti určené dětem a mládeži z cílové skupiny.
Hlavní cíle pilotní mimořádné výzvy

- Podpora volnočasových a zájmových aktivit pro děti a mládež ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí v návaznosti na jejich vzdělávací potřeby.
- Podpora aktivit, které napomáhají rozvoji, rozšiřování a zkvalitňování činnosti jednotlivých organizací pracujícími s dětmi a mládeží ze sociálně  znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí.
Podrobné informace o podmínkách podání žádosti, jejích formálních náležitostech a podobně, najdete na webu msmt.cz ZDE.
Žádost musí být podána elektronicky v IS-mládež a v písemné podobě doručena nejpozději do 14,00 hod dne 10. dubna 2013 (uzávěrka je posunuta z 4. dubna 2013) !!!  Výsledky hodnotícího procesu budou zveřejněny na webových stránkách MŠMT www.msmt.cz/mladez  do 8. června 2013.
Vlozil: Olaf Deutsch
Zdroj: www.msmt.cz