barevn_letnany_3Projekt s názvem Zelené Letňany společnosti Codeco, který nedá spát občanům Letňan žijícím v lokalitě vymezené ulicemi Krnovská, Šumperská a Vítkovická, přirozeně trápí i vedení městské části Praha 18.  Proto jsem se 13. prosince loňského roku sešel se zástupci občanského sdružení Za zelené Letňany Renatou Brejlovou, Pavlem Grunclem a Josefem Koníčkem a objasnil jim stanovisko vedení MČ. Na schůzce jsem je ujistil, že názor vedení městské části je dlouhodobě neměnný, tzn. že v daném místě se již stavět nemá, neboť jde o stabilizované území, a že tento záměr nemá a nikdy ani neměl podporu letňanské samosprávy. MČ je i přes známé skutečnosti připravena jednat s vlastníkem pozemků, aby řešení bylo smírné a současně bez toho, že by byl daný projekt realizován. Při svých jednáních s majitelem pozemku MČ navrhne tři různá řešení situace, jejichž výsledkem bude zabránění výstavbě:
1. dojde k vyjednávání o směně pozemků;
2. MČ podpoří využití pozemků jiným způsobem tak, aby byla zcela zachována současná funkce území a plnohodnotný stav zeleně;
3. dojde k odkupu pozemků městskou částí Praha 18.
O průběhu jednání i jeho závěru jsem informoval členy Rady městské části Praha 18 na řádném zasedání rady. Zároveň jsem členům rady sdělil, že jsem dotčeným občanům nabídl možnost vystoupit na zasedání Zastupitelstva městské části Praha 18, konaném dne 27. února 2013. A konečně – informoval jsem členy občanského sdružení o plánované schůzce se zástupci společnosti Codeco, které se uskuteční začátkem března.
Mgr. Ondřej Lněnička
starosta MČ Praha 18

Zdroj: Ĺetňanské Listy

Vyjádření  Zdravé Letnany o.s. :

Občanské sdružení Zdravé Letňany o.s. děkuje samosprávě Letňan, že tak důrazně dbá na naše životní  prostředí a ve svém už druhém volebním období  projevuje velkZdrave_Letnany_zelenaou snahu,  díky ní  se v Letňanech nezastavují  zelené plochy, kvalitní orná půda a také zelené plochy uvnitř sídlišť.