Mimořádný kulturní zážitek připravila Letňanská sportovně kulturní, s. r. o., na soboru 16. března. Ten den můžete navštívit Den Afriky – akci s bohatým programem, který představí rozličné aspekty africké kultury.
Uvidíte prodejní výstavu fotografi í Benjamina Peguera ze Senegalu a RNDr. Heleny Grocholové z Botswany, můžete ochutnat africká jídla uvařená přímo kuchaři z Gambie a Senegalu nebo si prohlédnout a zakoupit africké oděvy, látky a šperky vyrobené v zemích černého kontinentu a dovezené např. organizací Africký dům Krystýny Dankové či společností Wantara reprezentovanou Taniou Bednárovou.


Hlavním bodem programu bude vystoupení skupiny BaToCo, jejíž hudebníci a tanečníci se inspirují západoafrickými rytmy a tancem. Členy skupiny jsou umělci z Gambie, Senegalu, Guineje, Kuby, Izraele i České republiky. Při svém vystoupení v Letňanech představí nejen specifické hudební nástroje – africké bubny dundun, sangbang, kenkeni, sabar, seuruba a djembe, ale také nádherné autentické kostýmy z Gambie a Senegalu. Během afrického odpoledne si můžete společně se členy skupiny BaToCo vyzkoušet africký tanec a hru na bubny.

S sebou potřebujete jen dobrou náladu a otevřené srdce pro poznání africké kultury. A přirozeně také chuť zažít na vlastní kůži něco mimořádného!

http://www.letnanskelisty.cz/99-kulturní-a-sportovní-akce/670-den-afriky-její-kouzla-a-kultura.html