Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Mimořádný kulturní zážitek připravila Letňanská sportovně kulturní, s. r. o., na soboru 16. března. Ten den můžete navštívit Den Afriky – akci s bohatým programem, který představí rozličné aspekty africké kultury.
Uvidíte prodejní výstavu fotografi í Benjamina Peguera ze Senegalu a RNDr. Heleny Grocholové z Botswany, můžete ochutnat africká jídla uvařená přímo kuchaři z Gambie a Senegalu nebo si prohlédnout a zakoupit africké oděvy, látky a šperky vyrobené v zemích černého kontinentu a dovezené např. organizací Africký dům Krystýny Dankové či společností Wantara reprezentovanou Taniou Bednárovou.


Hlavním bodem programu bude vystoupení skupiny BaToCo, jejíž hudebníci a tanečníci se inspirují západoafrickými rytmy a tancem. Členy skupiny jsou umělci z Gambie, Senegalu, Guineje, Kuby, Izraele i České republiky. Při svém vystoupení v Letňanech představí nejen specifické hudební nástroje – africké bubny dundun, sangbang, kenkeni, sabar, seuruba a djembe, ale také nádherné autentické kostýmy z Gambie a Senegalu. Během afrického odpoledne si můžete společně se členy skupiny BaToCo vyzkoušet africký tanec a hru na bubny.

S sebou potřebujete jen dobrou náladu a otevřené srdce pro poznání africké kultury. A přirozeně také chuť zažít na vlastní kůži něco mimořádného!

http://www.letnanskelisty.cz/99-kulturní-a-sportovní-akce/670-den-afriky-její-kouzla-a-kultura.html