Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

V pátek 15. 3. 2013 proběhl od 20-23.00 hodin v klubu Prostor Letňany, Křivokládská 302, Praha Letňany koncert hudebního dua Svitky a jejich hosta písničkáře Jana Řepky.
 
 SvitkyKdo jsou Svitky?
   
Jiří Kyncl - elektrická pololubová kytara Jolana Diskant 2, r.v.1965, alternovaná také druhou kytarou, která si zaslouží samostatný odkaz, perkuse, zpěv, autor, general manager Svitků a FotrůRodák z pražské Bulovky 1953. Jeho zrod způsobil měnovou reformu a smrt Stalina a Gottwalda.Jan_Repka
Hudební vzdělání: 1. cyklus LŠU na kytaru. Slibná písničkářská dráha přerušena na 35 let v roce 1972 Mikolášem Chadimou na společném koncertě na Invalidovně jeho výrokem: „Člověče, nechceš už toho nechat?“ Následně působení jen v kapelách: Ars Musica, Nautilus, PF81, Šuplík. Dnes emeritním členem Panelákových fotrů a Osady Zlaté oči.
Jiné vzdělání: četař v záloze, zasloužilý otec, FSI ČVUT obor Výroba letadel a MBA ze CMC Čelákovice
Jiří Svítek - klarinet, saxofon, kytara, perkuse, zpěvák a autor, aranžeV červnu 1973 padá výrok tetky Drahušky směrem k manželům Svítkovým „ … nejste vy hladoví, že máte jen jedno dítě? Já mam tři!“ V únoru následujícího roku je Jiří Svítek v Rakovníku zrozen.  Hudební vzdělání:  ZUŠ v Rakovníku a Chomutově, Konzervatoř Jaroslava Ježka, obor klarinet / saxofon (nedokončil, protože musel do práce).
Působí v různých seskupeních a orchestrech v oblasti nevážné hudby a to zejména ve skupině 9.patro, kde je kapelníkem a autorem, dále v kapelách LeKapr, Osada Zlaté oči a dalších příležitostných tělesech. Je občasným spoluhráčem Pepy Streichla a členem textové dílny Slávka Janouška
Jiné vzdělání: FEL ČVUT obor Radioelektronika, škola smyku.
Co Svitky hrajou:
Vlastní, většinou humorné písničky Jirky Kyncla, které sem tam proložíme nějakou zadumanější.
Kdy  vznikli:
V prosinci 2006 jsme měli předpremiéru a od roku 2007 to bereme vážně.
Proč vznikli:
Protože Jirka Kyncl měl v zásuvce písně, které už se tlačily ven a Jirka Svítek se uvolil tomu dávat hudbu a řád. A protože pár lidí, kterých si vážíme, řeklo, že to má cenu. A taky proto, že nás to baví.
Zdroj. Svitky