Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

                                                                                                                                                                                            HaekEstébáky do vlády nechci, řekl Místopředseda sociálních demokratů Michal Hašek se ostře opřel do komunistů. Rozhodně se podle něj nesmí stát, aby ČSSD po očekávaném vítězství ve sněmovních volbách v roce 2014 sestavila vládu právě s KSČM. V rozhovoru pro MF DNES řekl, že nechce, aby se nějaký bývalý agent StB stal třeba ministerským náměstkem. Sociální demokraté uzavřeli s komunisty v několika krajích koalice. Umožnili tak, aby se do krajských funkcí dostali třeba bývalý bývalý politruk Pohraniční stráže Václav Sloup nebo rezident Státní bezpečnosti Václav Kučera (více o případu zde). Hašek, který je hejtmanem na jihu Moravy, to označuje za velmi problematické. "Krajské koalice s KSČM jsou pro nás vážným varováním. Ve vládě by to bylo podobné podobné a já odmítám řešit skandály, že nějaký ministerský náměstek byl agentem StB," řekl MF DNES Michal Hašek.

 "Současná KSČM je nezreformovanou stranou. Miroslav Grebeníček se ve Sněmovně otírá o Jana Palacha, Marta Semelová adoruje pohraničníky. Komunisté chodí dávat věnce na hrob Klementa Gottwalda. Pokud se komunisté jasně neoddělí od těchto věcí a v programu neopustí věci, jako je útok na soukromé vlastnictví, je pro mě nepředstavitelná vládní koalice s KSČM," dodal.Jako partnery do vlády vidí lidovce a zelené, pokud se tyto strany opět vrátí do Sněmovny. Na jihu Moravy ostatně Hašek vládne právě s lidovci.Hašek zároveň řekl, že se sociální demokraté musí bavit i se Zemanovci. "Máme velmi podobný program, takže já nemám žádné přehnané obavy z našeho vzájemného vztahu," řekl k tomu jihomoravský hejtman. Čestného předsedu SPOZ a nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana už také představitelé ČSSD pozvali na svůj sjezd v polovině března.
Zdroj:

 http://zpravy.idnes.cz/mistopredseda-cssd-michal-hasek-je-proti-spolupraci-s-kscm-paa-/domaci.aspx?c=A130303_192940_domaci_jav