Nabídka účasti v Komisi pro regeneraci sídliště a životní prostřední
Vážení sousedé,
Rada MČ Praha 18 rozhodla o ustavení Komise pro regeneraci sídliště a životní prostřední. Jako radní odpovědný za tuto oblast budu této komisi předsedat a velmi rád bych Vás pozval k účasti v ní.

Jedním z hlavních cílů komise je obnova sídliště jako celku. Chceme primárně pracovat na převodu pozemků CPI/BPT na obec, na regeneraci zelených ploch, na přeměně vyasfaltovaných pozemků na dětská hřiště, obnově chodníků a komunikací a dalších úkolech, jejichž výsledkem bude moderní sídliště Letňany. Mezi úkoly komise bude patřit příprava revitalizačních projektů, zpracovávání podkladů pro jednání s developery i vlastníky pozemků a spolupráce s komisí územního rozvoje a výstavby.

 

Komise bude vedle regenerace sídliště řešit mj. i otázky ochrany a tvorby životního prostředí, ochrany přírody a krajiny, ochrany vod a ovzduší, péči o městskou zeleň a odpadové hospodářství.

 

 

Komise je poradním orgánem Rady městské části a je řízena předsedou. Tato komise bude mít 5 členů. I přesto, že budeme řešit výše uvedené otázky ŽP, základem činnosti komise bude regenerace zanedbaného sídliště. Z tohoto důvodu se primárně obracím na Vás, předsedy a členy výborů SVJ z ulic Fryčovická, Ivančická, Krausova, Křivoklátská, Kuželova, Malkovského, Místecká, Nýdecká, Rýmařovská a Tupolevova. Nicméně pozvánka je určena všem, kteří bydlí v Letňanech a mají zájem přispět k obnově sídliště a ochraně životního prostředí. Pokud někoho takového znáte, pozvánku prosím přepošlete.

V případě zájmu o členství v komisi, prosím projevte svou vůli odpovědí na tento email : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Budu velmi rád, pokud do 5/12/2010 napíšete několik vět o Vašich představách, jak postupovat při obnově sídliště, případně připiště další přínosné nápady v oblasti životního prostřední v Letňanech. Z dosavadních zkušeností z komunikace s výbory SVJ věřím, že počet zájemců bude více než možných členů. Rada bude členy komise vybírat na základě došlých odpovědí a další komunikace se zájemci.

Komise bude jmenována do konce roku 2010.

 

Přeji příjemný den,
Jan Mikulecký
Radní MČ P18 pro regeneraci sídliště a životní prostředí