pláň pro developeraZbyněk Walter:  V Letňanských listech i na internetu často čteme různé útoky zvolených zastupitelů. Raději bych si přečetl, co pro naše Letňany udělali a chtějí udělat. Často slyšíme, že s plánovanými stavbami nejde nic dělat. Že by si to developeři stejně postavili.

Stavět se prý musí a přes to nejede vlak. Škoda, že to nevědí na Praze 9, v Čakovicích, ve Kbelích, v Satalicích, ve Vinoři a jinde v okolí, kde radnice výrazně zmenšily rozsáhlé developerské projekty. Největší úspěch asi má Praha 9, které se místo výstavby podařilo od developera vykoupit pozemky pro park u metra Střížkov. Škoda, že si nevzali na poradu někoho z vedení Letňan, kdo by je dopředu varoval před jistým neúspěchem. Nebo je to jinak?

Ve skutečnosti slyšíme o tom, že zástupci letňanské radnice na Magistrátu lobují za developery. Například za další výstavbu v oblasti Letňanských zahrad nebo za výstavbu na fotbalovém stadionu mezi Letňany a Střížkovem. Co z toho mají?

I sami občané mohli na červnovém zastupitelstvu slyšet, jak dojemně se místostarosta Lněnička strachoval, aby park v nové zástavbě v Avii nebyl moc velký, abychom chudáka developera nepoškodili.

Například novou výstavbu na sportovišti u Kbelské jsme s Vaší pomocí zarazili. Když se chce, tak to jde. Jestli nám dáte důvěru, zorganizujeme místní referendum ohledně nové výstavby, aby se jasně stanovila pravidla a každý měl větší jistotu, že mu zítra radnice před okny neodsouhlasí další domy.

Foto: Na poli u Tesca chce radnice povolit výstavbu bytů na zhruba 300 000 m2 podlažních ploch, to je jen jeden z mnoha stavebních projektů v Letňanech

Zdravé Letňany, Volte číslo 4