Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Lněnička autor textu Petiční výbor, uvedeno bez změn

Zastupitelstvem městské části byla 5.9.2022 projednána petice „Odvolání Ondřeje Lněničky z funkce uvolněného místostarosty MČ Praha 18“, projednávání petice bylo celkem bouřlivé a protáhlo se na více než 3 hodiny. Ondřej Lněnička, jak už je jeho zvykem, hledal chyby u všech ostatních, jen ne u sebe, obviňoval magistrát, ostatní zastupitele, občany a snad i špatné počasí …

Dozvěděli jsme se, že přesto, že je již od roku 2006 aktivním zastupitelem a stihl vystřídat mimo jiného funkce radního, místostarosty i starosty, má na jednání s developery jen pramalý vliv a to i přesto, že například nevýhodné plánovací smlouvy s developerem Dvořákem v roce 2012 připravila jeho advokátní kancelář, Ondřej Lněnička je předložil ke schválení a sám také jako starosta podepsal.

Dále nás opakovaně poučil, že si pleteme otázky působnosti státní správy a místní samosprávy. Místní samospráva (tedy rada nebo zastupitelstvo) podle Ondřeje Lněničky nemůže do chystaných developerských projektů nijak zasahovat, vše má ve svých rukou státní správa, rozuměj úředníci na radnici. Zapomněl si však přečíst svůj vlastní předvolební plátek, kde jako jednička kandidátky ODS pro blížící se komunální volby uvádí:

„Každý investor musí občanům veřejně prezentovat svůj záměr, a pokud s ním většina souhlasí, smluvně se zavázat k tomu, že bude přispívat na rozvoj Letňan. Trváme na tom, že bez prezentace v příslušných výborech a následného souhlasu rady či zastupitelstva, nemohou investoři své plány realizovat„.

Inu, Ondřej Lněnička vždy tvrdí jen to, co se mu právě hodí.

Výsledek hlasování:

6 hlasů pro odvolání

4 hlasy proti

8 hlasů se zdrželo

Koaliční partneři Ondřeje Lněničky nenašli odvahu zvednout ruku pro jeho odvolání. Na druhou stranu, tento výsledek chápeme, kdyby svou ruku zvedli, přiznali by tím svůj podíl na jeho současném 4-letém působení ve prospěch spřátelených developerů. Naštěstí, komunální volby jsou za rohem, držme si palce, ať tentokrát dopadnou lépe pro Letňany.

Zdroj:  letnanskydeveloper.eu

související článek  ZDE