Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

matepravovedetPřebíráme text Martina Musila o petici proti zastavování volných ploch:
Mnoho let Letňany řeší problémy s parkováním a zahušťováním výstavby. Příčiny můžeme pitvat hodiny, ale prostě ty problémy tu jsou. Navíc se v poslední době schvaluje jeden projekt za druhým a Letňany se mají na základě těchto rozhodnutí rozrůst třeba i na více než dvojnásobný počet obyvatel. Ale žijí tu lidé, mají své názory. Opakovaně si volí své zástupce, ale co čert nechce, ono se nedaří a nedaří problém zastavit, omezit, strukturovat. Naopak lidé pak slyší, proč vše nejde. Ale zastavění Avie, letiště, polí u Tesca i Havraňáku, vnitřních prostor Letňan, to už je důvod se ptát! My se ptáme po studii, po odborném názoru, co tu máme mít, kolik se sem vejde lidí, bytů a aut. Jak se posílí infrastruktura. Nic víc, nic míň.

Ano, zvolili jsme formu petice. Třeba jsou lepší způsoby, ale prostě jejím prostřednictvím jsme Praze i Letňanům, chtěli ukázat, co tu Letňanské trápí. Sorry, ale povedlo se. Zastupitelstvo Prahy jednomyslně a zastupitelstvo Letňan většinou (za kterou všem ještě jednou děkuji) rozhodlo, že minimálně ve vnitřním území Letňan, mezi ulicemi Beranových, Tupolevova a Veselská, problém hrozí. Proto se jen usnesla na tom, že by bylo fajn vše prověřit a naplánovat, pokusit se směnit pozemky s CPI, kde může vzniknut infrastruktura a CPI může získat jiné pozemky a spokojeni mohou být všichni. A aby tento výrok obou zastupitelstev měl nějakou váhu, usnesla se na pozastavení samosprávných rozhodnutí. Což je jen logické. Je to úspěch petice.

Všichni ti, kteří si dali práci s přípravou petice, všichni, kteří ji podepsali, všichni kteří ji chtějí ještě nyní podpořit, ti všichni jsou frajeři, kteří trochu suplují práci politiků. Nikdo ty, co podepsali, nepodvedl, nezklame. Oni jen řekli svůj názor, a bohužel museli touto formou. Věřím, že se z kvality života stane téma širší, nejen předvolebně volební.

Příspěvek vyšel na facebookových stránkách Letňanská rodina