Plaveck stadion

 

Zatímco magistrátní zastupitelstvo má ve čtvrtek 27. 1. 2022  poslat peníze na další existenci Lagoonu, letňanské zastupitelstvo ( koalice ODS, ANO, TOP 09, Svobodní) 24. 1. 2022 ( pozvánka na jednání ZMČ ) odmítlo náš návrh na podporu Lagoonu za volné vstupenky pro letňanské a získání pozemků parku u Lagoonu, aby tu park nemohl být zastavěn. Letňanská koalice prosazuje, aby Lagoon místo městské části podpořil developer. Ten chce změnit územní plán a postavit u Malkovského několik set bytů. Proč letňanští radní podmiňují podporu Lagoonu další výstavbou? Nedostali jsme odpověď.

Zdravé Letňany z. s.

Komentář člena spolku Zdravé Letňany a zastupitele T. Rašky, který zastupitelstvo z důvodu karantény sledoval v online.

Zdroj: fb Zdravé Letňany

To, co se včera odehrálo na letňanském zastupitelstvu, je zcela mimo pravidla nejen fungování zastupitelstva, ale i prostého slušného chování.

Zastupitelstvo bylo svoláno kvůli jednomu jedinému a jednoduchému bodu - podpoře Letňany Lagoon. Předkladatel však až ve chvíli, kdy se předklad projednával, jeho znění naprosto zásadně změnil a to s odůvodněním, že se "objevily nové skutečnosti." Tyto "nové skutečnosti" však byly vedení radnice prokazatelně známé již nejpozději 20.1., tedy 4 dny před jednáním zastupitelstva. Bylo tedy dost času na to, aby byli zastupitelé s těmito skutečnostmi seznámeni, mohl být připraven nový předklad a ten se mohl řádně projednat.

Tohle byl naprosto gangsterský způsob práce radniční koalice, která zcela záměrně kolem bodu vytvořila takový chaos, aby podpora Lagoonu nebyla přiznána a naopak, abychom jako zastupitelstvo podepsali bianco šek developerovi, který usiluje o další mohutnou výstavbu v Letňanech. Spojili dohromady dva zcela nesouvisející body a udělali to zcela neomaleným způsobem.

Jaký vliv bude mít tohle celé na další fungování Lagoonu je teď ve hvězdách.