Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Plaveck stadion

 

Zatímco magistrátní zastupitelstvo má ve čtvrtek 27. 1. 2022  poslat peníze na další existenci Lagoonu, letňanské zastupitelstvo ( koalice ODS, ANO, TOP 09, Svobodní) 24. 1. 2022 ( pozvánka na jednání ZMČ ) odmítlo náš návrh na podporu Lagoonu za volné vstupenky pro letňanské a získání pozemků parku u Lagoonu, aby tu park nemohl být zastavěn. Letňanská koalice prosazuje, aby Lagoon místo městské části podpořil developer. Ten chce změnit územní plán a postavit u Malkovského několik set bytů. Proč letňanští radní podmiňují podporu Lagoonu další výstavbou? Nedostali jsme odpověď.

Zdravé Letňany z. s.

Komentář člena spolku Zdravé Letňany a zastupitele T. Rašky, který zastupitelstvo z důvodu karantény sledoval v online.

Zdroj: fb Zdravé Letňany

To, co se včera odehrálo na letňanském zastupitelstvu, je zcela mimo pravidla nejen fungování zastupitelstva, ale i prostého slušného chování.

Zastupitelstvo bylo svoláno kvůli jednomu jedinému a jednoduchému bodu - podpoře Letňany Lagoon. Předkladatel však až ve chvíli, kdy se předklad projednával, jeho znění naprosto zásadně změnil a to s odůvodněním, že se "objevily nové skutečnosti." Tyto "nové skutečnosti" však byly vedení radnice prokazatelně známé již nejpozději 20.1., tedy 4 dny před jednáním zastupitelstva. Bylo tedy dost času na to, aby byli zastupitelé s těmito skutečnostmi seznámeni, mohl být připraven nový předklad a ten se mohl řádně projednat.

Tohle byl naprosto gangsterský způsob práce radniční koalice, která zcela záměrně kolem bodu vytvořila takový chaos, aby podpora Lagoonu nebyla přiznána a naopak, abychom jako zastupitelstvo podepsali bianco šek developerovi, který usiluje o další mohutnou výstavbu v Letňanech. Spojili dohromady dva zcela nesouvisející body a udělali to zcela neomaleným způsobem.

Jaký vliv bude mít tohle celé na další fungování Lagoonu je teď ve hvězdách.