JPG sportovni hala zs generala frantiska fajtla dfc 2 1 240x121Reakce petentů na informace o výstavbě nové tělocvičny pro ZŠ Generála Františka Fajtla v Rychnovské ulici, uvedené v Letňanských listech – duben 2021
Jako obyvatelé okolních domů školy, kde má výstavba sportovní haly probíhat, musíme reagovat na článek v posledních Letňanských listech.
V září 2020 nám byl celý projekt představen prezentací na ÚMČ, kde jsme byli našimi zastupiteli informováni, že budova sportovní haly bude zapuštěna do země. Podle představeného projektu má být přesto vysoká 8 – 9 m nad zemí, což v článku v Letňanských listech není p. místostarostou Ondřejem Lněničkou zmíněno. Takže nová tělocvična, která bude mít na své střeše ještě hřiště, bude zcela jistě stínit jak třídám ve škole, tak všem okolním domům. Navíc bude ve velmi stísněném prostoru mezi současnými budovami a dětem vezme kus zahrady.
V článku je dále uvedeno, že v tělocvičně budou pořádány různé společenské akce a bude ji využívat i letňanská veřejnost. Na zmíněné prezentaci byla tato možnost popřena a byli jsme ujištěni, že tělocvična bude sloužit pouze dětem v době vyučování. Dětem samozřejmě tělocvičnu přejeme.
Stejně tak jsme byli ujištěni p. starostou, že bude v rámci možnosti zachováno co možná nejvíce vzrostlých stromů a není v plánu žádné nové parkoviště. Dle našich informací ovšem projekt s parkovištěm počítá.
Dalším nesplněným slibem je reakce na náš požadavek kompenzací ohledně narušení komfortu našeho bydlení a našich životů. Po dohodě s p. místostarostou Lněničkou jsme mu naše požadavky obratem zaslali e-mailem a to po prezentaci v září. Do dnešního dne, přes opakované výzvy, nemáme odpověď.
Za většinu obyvatel přilehlých domů
Stanislava Bohuňková, Jana Kyselová, Petra Čakurdová