Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

231Co spojuje stavby „ABL Letňany –bytový dům“ (foto nahoře)  a „Element Letňany“ rovněž bytový dům? Není to tak dlouho, co jsme uveřejnili na našem webu a facebooku článek o cílené likvidace vzrostlých stromů u stavby Element Letňany, kterou provedl realizátor stavby, společnost GEOSAN, ve spolupráci s MČ Praha 18. Jenom v krátkosti připomínáme, že šlo o likvidaci patnácti krásných stromů ve stáří cca 35 let, které rostly na hraně stavebního pozemku. Nejdříve byly prořezány koruny stromů, které zasahovaly cca 3-4 m do objektu stavby. Dále byly stromům realizací stavební jámy stavební společností GEOSAN zničeny i kořeny, protože již zasahovaly do prostoru stavby, což předtím určitě nikdo netušil. Následoval ještě jeden cílený prořez, který už byl definitivní a koruny stromů zničil. Tímto jednáním stavebníka a MČ Praha 18 došlo k nevratnému poškození stromů, včetně jejich kořenové části. V současné době jsou všechny výše uvedené stromy pokáceny.  Tak jako u stavby Element Letňany, rovněž u jiné stavby na hranici Letňan zasahují koruny stromů do objektu stavby a vypadá to, že budou v budoucnu opět účelově ořezány. Dále už se domníváme, že možná dojde k tomuto scénáři:  

MČ Praha 18 Letňany, podpořená odborným odhadcem a patrně nějakou písemnou, možná i ústní dohodou, dojde k názoru, že také došlo k nevratnému poškození stromů a dřeviny budou muset jít k zemi, samozřejmě z důvodu bezpečnosti občanů, a to k velké lítosti letňanské radnice, notně podpořeným srdcervoucím článkem v Letňanských listech. Že Vám to připadá téměř stejné?  

Právě toto se začíná rodit u dnes rozestavěné stavby bytového domu „ABL Letňany –bytový dům“, který se staví na kraji Letňan na pozemku u zahrady ZŠ Tupolevova, v místě, kde ještě donedávna byly zahrádky.

foto bytový dům Element Letnany

231b

 

 Soouvisející články:

Zničené stromy u stavby Element Letňany

Kdo schválil stavbu Element Letňany

Shrnutí historie stavby Polyfunkční dům JUNION od roku 2002