Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

monotrialVe středu 17. 6. 2020 Investiční skupina PPF (vlastník letiště od roku 2014) představila záměr zastavění letňanského letiště, které v Letňanech vzniklo  ve 20 letech minulého století. K zástavbě dojde cca za deset let ale jinak je další z velkých plánovaných obytných částí v Letňanech, protože nás čekají stavby: Avie, Letňany-západ a možná i Babišova vládní čtvrt. Náš letňanský starosta za ANO Kučera ale hrdinně všem řekl, že zástavba na letišti je teprve na začátku a projednávaní je velmi dlouhý proces jako by to byla jeho zásluha, nicméně svůj opravdový názor na výstavbu, tak jako ho představil občanům starosta Kbel Žďárský neřekl.

Dle zástupců investora bude budoucí čtvrť hostit zhruba 16 tisíc lidí, včetně občanské vybavenosti (školy, lékaři) dále už jen samá pozitiva. Bylo vidět, že o sysla už nejde akorát se musí plnit podmínky orgánu ochrany přírody – pozn. autora zatím. Investor občanům také ukázal návrh plánovaného dopravního řešení, dokonce ukázal návrh na naše podmínky netradičního způsobu dopravy monorailem, (na fotce z Wikipedie monorail v Seattlu). který jezdí nad povrchem po jedné koleji. Byl to ale návrh, co tu bude opravdu ukáže čas, o zaplacení infrastruktury závazně toho moc nepadlo – jsme přeci jenom na začátku.

V krátkém příspěvku místostarosty Sehnala, jsme se naopak dozvěděli, že jeho stavební experti oproti PPF vypočítali dvojnásobný počet obyvatel a to je cca 32 000 obyvatel. A co na to pozvaní občané- nesouhlasili a dokonce téměř poslední diskutující občan navrhl, že tak důležité rozhodnutí by si zasloužilo referendum letňanských občanů. A co opozice – nemohla mluvit – inu je to přeci otevřená radnice.

záznam najdete :    https://www.youtube.com/watch?v=hSK0DcpCd8I