Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

portlik2Dnes 13. května se konalo zasedání Výboru pro územní rozvoj a na programu bylo naše sportoviště. Pozemky vedené v územním plánu jako sportoviště /SP/ se mají změnit na stavební parcely pro např. šestipatrové bytovky /SV-G/.… nekoncepční změna je doporučena k neschválení Během projednávání vystoupil náš místostarosta Portlík (ODS) a navrhl přerušení bodu. Proč Portlík hodil vidle do záchrany našeho sportoviště? V noci 12. května mu prý přišel e-mail od vedení SK Prosek, že netušili, že jejich stavební parcela se projednává právě dnes. A tak by bylo fér zastavit projednávání tohoto bodu. Přestože odborné zázemí Výboru jasně řeklo, že navrhovaná změna územního plánu je nekoncepční a nemá cenu stavět na části sportoviště bytovky.  ..realizací dojde k fragmentaci celistvé plochy SP

Kdo je tedy Portlík a za čí stranu hraje?

Těsně před volbami v roce 2018 Tomáš Portlík, předseda pražské ODS instaluje pomocí svého vlivu Ondřeje Lněničku zpět do ODS, i za cenu toho, že téměř všichni bývalý členové, kteří letňanskou organizaci zakládali, musí odejít. uvedl Milan Čmelík, bývalý předseda ODS v Letňanech. Celou kauzu zrušení bývalého klubu ODS Letňany najdete zde: https://www.facebook.com/odspraha18/posts/10157912722141562?__tn__=K-R

Fakta:

  • červen 2019 – Rada MČ Praha 9 vydává souhlasné stanovisko ke změně územního plánu v letňanské části areálu SK Prosek.

  • prosinec 2019 – Rada Prahy 9 na náš nátlak ruší své souhlasné stanovisko.

  • březen 2020 – Sportoviště SK Prosek chce devítka zachovat Devítka (str 4)

  • květen 2020 – Portlík na žádost Furmana přerušuje dne 13. 5. projednávání bodu na Výboru pro územní rozvoj, územní plán a památkovou péči ZHMP.

  • 21. května bude naše petice projednávána na Magistrátu a doufáme, že Portlík tento bod ani nestáhne, ani nepřeruší a bude skutečně bojovat za zájmy občanů své městské části.

  • Postaví se politici na stranu občanů, nebo podpoří likvidaci sportu v naší čtvrtin se dovíme na jednání zastupitelstva MHMP ve čtvrtek 21. 5. 2020.