Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

IMGP2002

 

Majáles odtajňuje první třetinu hudebního programu pro rok 2020. Poprvé se na největším studentském festivalu pod širým nebem objeví český písničkář a textař Pokáč , osobitý rapper Kapitán Demo, kladenský rapper narozený v Kazachstánu Viktor Sheen nebo český zpěvák Calin. Mezi headlinery bude patřit Ben Cristovao, který má za sebou fenomenální show v pražské O2 aréně. Právě na Majálesech exkluzivně představí jejich fenomenální pokračování. Chybět nebude ani český zpěvák Marek Ztracený, který dokonce druhou O2 arénu pro velký zájem přidává.

A těšit se lze též na nejhranější kapelu českého éteru – Mirai. Hlavní dny oslav se uskuteční 25. dubna v Praze, 1. května v Brně  a 8. května v Hradci Králové.

Festival Majáles, který každým rokem zosobňuje oslavy jara a studentského života, už nyní představuje první hvězdy, jež se postarají o hudební zážitek. „Už nyní můžeme prozradit, že na Majálesech v Praze, Brně a Hradci Králové vystoupí tři hudební hvězdy vůbec poprvé. V prvním případě jde o českého písničkáře, který vystupuje pod přezdívkou Pokáč. Z rapového světa se poté na Majálesu poprvé objeví Kapitán Demo a Yzomandias. Program bude sestaven z největších lákadel československé hudební scény. V roce 2020 ještě více rozšíříme doprovodný studentský program konající se během celého měsíce oslav,“ říká jeden z organizátorů Majálesu David Peštál. Mezi další potvrzené hvězdy patří například Vypsaná Fixa, UDG nebo Kali & Peter Pann.

Organizátoři spustili předprodej vstupenek. Lístek na jednodenní festival vyjde aktuálně na 499 korun. Ty jsou za tuto cenu garantovány do 21. ledna. „O lístky je velký zájem. Hned po spuštění online prodeje jsme evidovali velký počet zakoupených vstupenek. Letos jsme se rozhodli prodej spustiti dříve, třeba někdo najde lístky na Majáles 2020 pod vánočním stromkem,“ uzavírá s úsměvem Peštál.

O festivalu Majáles Majáles je oslava jara a mládí, širší program je prezentací studentských dovedností a hlavní den oslav tvoří tradiční majálesový průvod a velký open-air festival, na kterém se volí Král a Královna studentů. Pražský Majáles se odehraje 25. dubna 2020 v pražských Letňanech. Brněnský Majáles 2020 je největší open air festival pro mladé na jižní Moravě. Hlavní den oslav se uskuteční 1. května 2020 na brněnském výstavišti. Hradecký Majáles jako největší východočeský festival vyvrcholí 8. května 2020. Kompletní informace lze najít na webu www.majales.cz.

Zdroj: TZ  Majáles

Podívejte  se na fotky reportáže z Májálesu z roku 2019:  zde